Halk Emeklilik 316 bin katılımcıya ulaştı

BES'te katılımcı sayısı ve fon büyüklüğünde hızlı büyüdüklerini söyleyen Halk Emeklilik Genel Müdürü Okur, 'Hedeflerimize ulaşıyoruz'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2015 Güncelleme 29 Eylül 2015, 00:00
Halk Emeklilik 316 bin katılımcıya ulaştı

İÇİNDEKİLER

Halk Emeklilik Genel Müdürü Nurullah Okur, hayat branşının 2015'in ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20.8 büyüdüğünü ve toplam sigorta sektörü içindeki payının arttığını kaydetti. Son yıllarda artan finansal okuryazarlık, sigorta bilinci ve geniş ürün yelpazesiyle yavaş yavaş hayat branşının prim üretimindeki payının arttığını aktaran Okur, sektörün hızlı bir büyüme trendi içerisine girdiğini söyledi.

'HIZLı BÜYÜYORUZ'

Halk Emeklilik
olarak Haziran 2012'de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) satışlarına başladıklarını hatırlatan Nurullah Okur, şöyle konuştu: "Hem katılımcı sayısında hem de fon büyüklüğünde çok hızlı büyüme gerçekleştirerek sektörde hedeflediğimiz noktalara ulaşıyoruz. 2015 Ağustos sonunda fon büyüklüğünde 1.34 milyar liraya, katılımcı sayısında ise 316 bine ulaştık. 19 şirket arasında katılımcı sayısında yedinci sıradayız, fon büyüklüğündeyse sekizinci sıradayız."