İzmir yeniliklere kapılarını açıyor

TİM tarafından 4. kez düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası, İzmir'den başlayacak. EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir'in bu konuda öncü olacağını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2015 Güncelleme 14 Mart 2015, 00:47
İzmir yeniliklere kapılarını açıyor

İÇİNDEKİLER

Ege İhracatçı Birlikleri önümüzdeki Perşembe günü düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerine hazırlanıyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenecek Türkiye İnovasyon Haftası, İzmir'den başlayacak. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlikte; inovasyon, teknoloji, tasarım, mobil dünya, akıllı kentler, sinema, Türk iş dünyası, kariyer konuları işlenecek.

FIRSAT ÇIKACAK
Organizasyonla ilgili bilgi veren EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk özellikle katma değerli ürünlere yönelmenin önemine dikkat çekerek, Bu konuda öncü olmak istiyoruz. Birlik olarak bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Üniversitelerle de ortak çalışmalar yapacağız. İnovasyon haftasında konusunda uzmanlaşmış kişiler gelip deneyimlerini hem iş adamlarımızla hem de gençlerle paylaşacak" dedi. Ünlütürk, iki gün sürecek etkinliğin hem İzmir hemde bölge için fırsata çevirmek istediklerini belirtti. Ünlütürk, "Konferans ve panellerle eş zamanlı olarak canlı workshoplar, girişimcimentor buluşmaları, öğrenciişadamı buluşmaları organize edilirken, farklı sektörlerde daha önce yapılmış olan Ar-Ge ve Tasarım yarışmalarında sergilenen ya da ödüle layık görülen birçok proje de etkinlikler süresince sunulacak" diye konuştu.