Türkiye icat çıkarıyor

2023'te ilk 10 ekonomiden biri olmak isteyen Türkiye, yenilikçi fikirlere destek kapısını açtı. Mucit gençlere, dev firmalarda burs ve staj sağlanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Kasım 2014 Güncelleme 12 Kasım 2014, 00:39
Türkiye icat çıkarıyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen ve Hollanda'nın partner ülke olduğu Türkiye İnovasyon Haftası, 4-5-6 Aralık tarihlerinde yapılacak. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan programın stratejik ortaklığını Arçelik A.Ş., Sabancı Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları (THY) oluşturuyor. Bu yıl kendi isteğiyle partner ülke olan Hollanda etkinliğe katılacak. Kendi alanında birçok yeniliğe imza atan yerli-yabancı girişimci mucit konferans verecek. Etkinliğin tanıtım toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İzmir, Ankara ve Gaziantep'te gerçekleştirilen, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı Anadolu turunun ardından, İstanbul'da yapılacak etkinliğin önemine dikkat çekerek, "Toplumun tüm kesiminde yeni buluşlar ile marka yaratıp geleceğe hazırlanmak istiyoruz" dedi. Büyükekşi, hedefin ise Türkiye'yi 2023 vizyonunda en gelişmiş 10 ülkeden biri haline getirmek olduğunu dile getirdi.

500 ŞANSLI GENÇ SEÇİLECEK

Teknoloji, iş dünyası, eğitim, dünyayı yöneten Türkler, dijital medya, pazarlama, bilim ve enerji gibi konu başlıklarında sunumların yapılacağı etkinlikte; Türkiye'nin en yenilikçi firmalarının ödüllendirileceği İnovalig finalleriyle 10 bin başvuru arasından seçilen 500 başarılı öğrenciye özel staj imkanı ve burs sağlanacak.

PARTNER ÜLKE HOLLANDA

Geçen yıl İrlanda'nın partner ülke olduğu İnovasyon Haftası Etkinlikleri'nde bu yıl partner ülke Hollanda... 30 kişilik Hollanda'nın yenilikçi projelerinde üne sahip akademisyen, bilim insanı ve araştırma kuruluşu İstanbul'a gelecek. Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, "Türkiye'nin 2023 planlarının farkındayız" dedi.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu: "İnovasyon kavramı Arçelik'in iş planı içerisinde çok önemli bir yere sahip. İnovasyon bilincinin yaygınlaşmasında önemli katkı sağlayan ve yeni fikirlerin gelişimine ilham veren bu organizasyonu desteklemekten memnunuz."

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman: "İnovasyon ve girişimcilik, Türkiye'nin rekabet gücünün enerjisi olacak. Bugün rekabette geç kaldığımız diye düşündüğümüz şeyleri, 100'üncü yıl hedeflerimiz için çok daha artırarak yapmak zorundayız. Ülkemiz için hepimizin üzerine düşen bir sorumluluk var."

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici: "Yenilikçiliğe ve katma değere dayalı ekonomiyi ülkenin geleceği olarak görüyoruz. Bugün San Francisco, dünya girişim ekosisteminin çekim merkezi konumunda. Biz de Türkiye'de bunu başarabiliriz. Girişimcilere özel olarak İstanbul'da TEB Girişim Evi'ni açtık. Şimdi bunu TİM ile Anadolu'ya yayıyoruz."

THY Kurumsal İletişim Başkanı Zeki Çukur: "Türkiye'nin ekonomik geleceği inovasyonda. Keşke bu çalışmalar daha önce başlamış olsaydı. Ancak görüyoruz ki bu etkinlik çığ gibi büyüyor. THY olarak desteğimiz devam edecek."

Barış SAVAŞ-Sedef YUNTÜR