Tatilciyi elektrik çarptı

Yaz tatili için evlerinden uzak kalan vatandaşlar, döndüklerinde yüksek elektrik faturaları ile karşılaştı. Firmalara şikayet yağdıran vatandaşlar, çözüm bekliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2014 Güncelleme 19 Ağustos 2014, 00:00
Tatilciyi elektrik çarptı

İÇİNDEKİLER

Tatilde oldukları halde bir önceki aya göre daha fazla fatura geldiğini belirten kullanıcıların şikayetleri, "Elektrik faturalarına gizli zam mı yapıldı?" sorusunu akıllara getirdi. Elektrik dağıtım şirketleri, ayın yarısını evinde geçirmeyen abonelerine bir ay önceki aya oranla daha fazla fatura gönderince, kullanıcılar çileden çıktı. "Evde olmadığımız halde daha fazla fatura geldi, bu haksız kazanca bir son verilsin" diyen elektrik abonelerinin şikayetleri şöyle:

FATURALARA İSYAN ETTİLER
"Ramazan Bayramı için 15 günlüğüne ailemin yanına gittim. Gelen fatura 48.40 TL. Evde olduğumuz dönemde 44.00 TL fatura gelmişti. Evde 15 gün olmadığımız için faturanın diğer aya göre düşmesi gerekirken, 4.00 lira gibi artış olmuş." "Tek çocuklu, 3 kişilik çekirdek aileyiz. Aylık normal tüketim miktarımız ortalama 150 kws. Faturada o kadar çok döküman var ki; 40 lira tutan fatura bedelini, 2 katına yakın yani 75-80 lira arasında ödemek zorunda bırakılıyoruz." "Elektronik sayaç takıldıktan sonra faturalarım eskisine oranla yüksek gelmeye başladı. Evde 15 gün olmadığım halde elektrik faturam şu ana kadar gelen en yüksek fatura. 75 lira geldi. Bu faturaya itiraz ediyorum." "Yeni bir eve çıktım, elektriği üstüme aldım. Alırken 'borç yok' denildi. İlk ay bir fatura geldi, 264 TL. 2 günde telefonla zor ulaştım. Dediler ki 'Sayaç arıza bedeli.' Bana ne eski sayacın arızasından. Ben ne olursa olsun bu faturayı ödemeyeceğim. Hakkım olan faturayı göndersinler bana. Nereden ne alacaklarını şaşırdılar."