2014 yılında sigorta sektörüne ilgi artacak

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, sigorta sektörünün ülkemizde büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Türkiye'nin 5 yılda yıllık yüzde 5-10 büyümesinin beklendiğini söyleyen Ülken, sektöre ilginin bu yıl artacağını belirtti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ocak 2014 Güncelleme 28 Ocak 2014, 00:00
2014 yılında sigorta sektörüne ilgi artacak

İÇİNDEKİLER

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, Türk sigorta sektörünün geçirdiği son bir yılı değerlendirerek, 2014 yılına dair öngörülerde bulundu. Türkiye'nin uluslararası sigorta şirketleri için yine girilmesi gerekli pazarların başında geldiğini belirten Ülken; beklentilerin, Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıl içerisinde yıllık en az yüzde 5-10 aralığında reel büyümeye devam etmesi yönünde olduğunu söyledi. Ülken, sigorta sektörünün ülkemizde hâlâ büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

REKABET ARTACAK
2013'ün üçüncü çeyrek verileri bazında, sektörde yüksek artış oranlarıyla dikkat çeken branşların, kara araçları sorumluluk, genel zararlar, kredi, kaza ve yangın olduğunu söyleyen Ülken, "Ayrıca 11.7 milyon adetle trafik poliçesinin önde gittiği, öte yandan 3.7 milyon adet kasko poliçesi üretildiği göze çarpmaktadır. Bu yıl da sektöre olan ilgi artacak ve şirketler arası rekabet artarak devam edecektir. Sektörün, kasko sigortası genel şartlarında yapılan değişiklikler neticesinde çeşitlenen kasko ürünüyle bu yıl da büyümesini bekliyoruz" diye konuştu.

SİGORTALININ LEHİNE
Sağlık ve trafik sigortalarındaki düzenlemelerle ilgili de görüş bildiren Ülken, "Hazine Müsteşarlığı'nın, özel sağlık sigortalarına ilişkin hazırladığı yeni yönetmelik kapsamında artık ömür boyu yenileme garantisi kazanan sigortalılar, mevcut haklarını kaybetmeyecek. Bu sayede hastalık halinde risk priminin artışı ya da kapsam daraltılması gibi uygulamalarla karşılaşmayacaklar. Trafik poliçelerinde internetten primlerin karşılaştırılmasına yönelik düzenlemeyle şirketlerin, zorunlu trafiğe ilişkin olarak resmi internet sitelerinde geçerli sigorta tarifeleri kapsamında prim sorgulama ekranı tahsisi ve trafik sigortalarında, araç türlerine göre il bazında temel sigorta priminin şirketler tarafından serbestçe tespiti şirketler açısından olumlu bir uygulama değişikliği oldu" dedi.

'2.7 MİLYARLIK PRİM ÜRETTİK'
Anadolu Sigorta'nın, 2013'te 2 milyar 750 milyon liralık prim üretimi sağladığına dikkat çeken Ülken, şöyle konuştu: "2014 yılında öncelikle sağlık, konut, KOBİ, sorumluluk branşlarında pazar payımızı artırmayı hedeflemekteyiz. Bunun yanı sıra kaza branşındaki güçlü konumumuzu da sürdürmeyi planlıyoruz. Tüm ürünlerimizin müşterilerimiz açısından tercih edilebilir olmasını sağlamak amacıyla, yeni ürün geliştirme, mevcut ürünlerimizi iyileştirme çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir."

AEGON'UN 125 ACENTESİ BULUŞTU
Aegon Emeklilik ve Hayat'ın Türkiye genelindeki acenteleri bir araya geldi. 125 katılımcı ile gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye'deki genel ekonomik durum, sektörün durumu ve Aegon'un 2013 yılı üretim performansları değerlendirildi. 2013'ün en başarılı acentesine Aegon Türkiye Genel Müdürü Uğur Tozşekerli tarafından plaket verildi. Tozşekerli, acenteleri çok önemsediklerini, toplantının son derece faydalı geçtiğini söyledi.

DOĞRU MÜŞTERİYE İYİ FİYAT, İYİ HİZMET
Sompo Japan Sigorta'nın yeni reklam filmi bu yıl sektörün ağırlık verdiği kasko ve trafik sigortasını konu alıyor. Fiyat avantajının önemine vurgu yapan reklam kampanyasıyla Sompo Japan, kasko ve trafik poliçelerinde kazançlı çıkmak isteyen müşterilerine iyi hizmeti, iyi fiyatla sunmayı vaad ediyor. 'Doğru müşteriye iyi fiyat' öngörüsüyle hareket edilen reklam kampanyası Şubat sonuna kadar sürecek.

EUREKO'DA HEDEF MÜKEMMELLİK
Eureko Sigorta, hasarı en hızlı ve en iyi yöneten sigorta şirketi olma hedefi doğrultusunda önem kazanan kaliteli hasar hizmeti anlayışının bir ürünü olan Eureko Hizmet Noktası projesini hayata geçirdi. Eureko Sigorta Teknik Genel Müdür Yardımcısı Süha Çele, "Hasar hizmetlerimizi mükemmelleştirme hedefimiz doğrultusunda kurduğumuz Eureko Hizmet Noktası'yla müşterilerimize hasar anından, aracın teslimine kadar her aşamada hizmet veriyoruz" dedi.

'BES ÇAĞDAŞ BİR TASARRUF ARACI'
Bireysel Emeklilik Sistemi'nin (BES) bireylerin emeklilik dönemlerindeki ek gelir ihtiyaçlarına yönelik bir tasarruf sistemi olduğunu söyleyen MetLife Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Deniz Yurtseven, BES'in aynı zamanda, iyi düzenlenmiş, güvenilir, çağdaş bir tasarruf aracı olduğunu belirtti. Emeklilik Gözetim Merkezi Başkanı da olan Yurtseven, "BES'in doğru tanıtılabilmesi ve büyümesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

HDI SİGORTA'DAN KÂRLILIK ATAĞI
HDI Sigorta'nın 2014 yılı planlarıyla ilgili konuşan Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, satış kanalları konusunda acenteleri yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Acente kanalının kârlılığını geliştirme gayreti içinde olduklarını söyleyen Hancıoğlu, "Acentelerimizi ürün geliştirmesinden ürünün eğitimine, reklam çalışmasından pazarlamasına kadar birçok silahla donatıyoruz. Yeni yıl için bunun eğitim ve reklam planlarını da yaptık" şeklinde konuştu.

THY GÜNEŞ'LE UÇUYOR
Türk Hava Yolları'nın filosu, yolcuları, taşıdığı bagaj ve kargo yükü ile çalışanlarını 2012 yılında imzalanan 4 yıllık sözleşme kapsamında güvencesi altına alan Güneş Sigorta, 2014 poliçesini yeniledi.

GÜVENCE ALTINDA
Güneş Sigorta, Türk Hava Yolları'nın geçtiğimiz yıl filosuna eklediği 28 uçağın ardından, 2014'te filoya katılacak 40 uçağa da yenilenen poliçe ile güvence sunacak. Güneş Sigorta, uçak gövde sigortası, gövde harp sigortası, sorumluluk sigortası (yolcu, bagaj, kargo, üçüncü şahıs) savaş sorumluluk sigortası, işveren sorumluluk sigortası ve havacılık dışı sorumluluk sigortası ile Türk Hava Yolları'nı her açıdan güvence altına alıyor. Güneş Sigorta, anlaşma süresi boyunca Türkiye ve uçuş yapılan tüm ülkelerin sivil havacılığı tarafından talep edilen tüm uçuş sertifikalarının düzenlenmesi sorumluluğunu da üstleniyor.

NART'TAN OFİS
NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği, hazır ofis ihtiyacı olanlara NART Business Center ile hizmet vermeye başladı. İstanbul Levent'teki Center, 94 adet hazır ofis, 90, 50, 15, 10 kişilik 7 adet toplantı salonu ve 5 adet konferans salonuyla 300 dolardan başlayan fiyatlarla hizmet veriyor. NART Başkanı Levent Nart, iş dünyasının artık hazır ofisleri tercih ettiğini söyledi.

VIG GAZA BASTI
RAY Sigorta'nın ana hissedarı olan Vienna Insurance Group'un (VIG), 2013'ün ilk 9 ayında ürettiği konsolide prim miktarı 7.1 milyar euroya ulaştı. VIG primlerde yaklaşık yüzde 2'lik bir büyüme kaydetti. Group CEO'su Peter Hagen, VIG'in vergi öncesi kârının 315.9 milyon euro olarak gerçekleştiğini söyledi. Hagen, Group'un Hırvatistan, Ukrayna, Gürcistan'daki şirketleri ile Türkiye'deki şirketi Ray Sigorta'nın kârlarının belirgin bir şekilde arttığını kaydetti.

'LİBERTY, TRAFİKASKO İLE SEKTÖRDE ÖNCÜ OLACAK'
2013'ün Nisan ayında kasko branşında yapılan düzenlemelerin ardından yeni bir döneme girildiğini belirten Liberty Sigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin, bu düzenlemenin, sigortacılarla tüketiciler arasında yaşanan sorunların kalkmasına yönelik önemli bir adım olduğunu söyledi. Yergin, kaskoda yeni bir dönemi başlatan düzenlemelerin yanında, trafik sigortasında da tüketici lehine kapsamlı bir geliştirme üzerinde çalışıldığını dile getirdi.

AMAÇ MAĞDURİYETİ ÖNLEMEK
Öncelikle üçüncü şahısları koruyan trafik sigortası tanımı ve kapsamının netleştirilmesinin hedeflendiğini belirten Yergin, "Bu konu, karayolunun tanımından, sağlık giderlerinin kapsamına, bedeni zararların içeriğinden, bakıcı giderlerinin hangi hallerde tazmin edileceğine kadar geniş kapsamdadır. Bu konuların hepsi şu an uygulamada belirsizlik taşıyan, bu nedenle trafik sigortasının tanımını belirsizleştiren konulardır. Amaç sigortalının mağduriyetini önlemek ve kısa sürede tazminatı ödeyerek, trafik sigortasından beklentileri doğru bir çerçevede karşılamaktır" şeklinde konuştu.

TEMİNATLAR BİR ARADA
Yergin ayrıca, trafik ve kasko hizmetinin aynı sigorta firması tarafından verilmeye başlanmasıyla bütünsel/kombine ürünlerin değerinin de daha anlaşılır hale geleceğini ifade etti. Tüm bunlara bağlı olarak, TrafiKasko ürünleriyle Liberty Sigorta'nın farkına dikkat çeken Yergin, trafik ve kasko poliçesini tek poliçede birleştiren TrafiKasko ürünüyle tek poliçede tam güvence sunduklarını ve tüketicilere fiyat ve taksit avantajı sağladıklarını da belirtti. Yergin, "Sektörde ilk olma özelliğini taşıyan bu ürünümüz araç sahibi bir tüketicinin ihtiyacı olabilecek tüm teminatları bir arada sunuyor. Uygulamanın öncüsü olmak ise bize ayrı bir gurur veriyor" diye konuştu.