Şeker gibi hizmet

Şubelerinin yüzde 77'si Anadolu'da bulunan Şekerbank, 60 yıldır müşterilerine ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştiriyor. Bireysel mevduatın yüzde 96'sını tabana yaygın tasarruf oluşturuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2013 Güncelleme 28 Ağustos 2013, 00:14
Şeker gibi hizmet

İÇİNDEKİLER

Anadolu'daki yaygın ve köklü şube ağıyla yerel bankacılıkta 60 yıllık uzmanlığı bulunan Şekerbank, toplumsal kalkınma stratejisi gereği tabana yaygın tasarrufu özendiren ürünler sunuyor. Faaliyetlerini, bankacılık hizmetlerinden yeterince yararlanamayan bölgelere özel olarak yürüten Şekerbank'ın bireysel mevduat müşterilerinin yüzde 96'sının birikimi 250 bin TL'nin altında bulunuyor. Bankanın 0,01 gram ve katları şeklinde işlem görebilen altın hesaplarına başlangıç 5 TL ile bile yapılabiliyor. Şekerbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, Türkiye çapındaki 70 il ve 92 merkez dışı ilçede bulunan 282 şubesi, 11 bölge müdürlüğü ile yerel ihtiyaçları gözeterek bankacılık servislerinden yeterince yararlanamayan kesimlere hizmet ulaştırdıklarını söyledi. Geçmişten bu yana Anadolu'daki tabana yaygın tasarruf sahibinin güvenilir adresi olduklarını belirten Özciğer, şöyle devam etti:

'EN BÜYÜK DEĞERİMİZ'
"Müşterilerimizin yatırımlarını en iyi şekilde değerlendirmekteyiz. Gerçekleştirdiğimiz tahvil ihraçlarına gelen talebin yüzde 90'ı Anadolu'dan ve bireysel müşterilerden geliyor. Bin liralık birikimi ile Şekerbank tahvili alan müşterilerimizi en büyük değerimiz olarak görüyoruz. Bugün de, altına yatırım yapan, yatırımlarını yastık altı olarak değerlendiren ve banka müşterisi olmayı tercih etmeyen müşteri/yatırımcı profiline ulaşıp onların finansal ihtiyaçlarına cevap vererek altın birikimlerini ülkemiz ekonomisine kazandırmaya gayret ediyoruz."

ALTIN HESAP
Şekerbank, Ocak 2013'te başladığı altın bankacılığı ile küçük birikimlerini altın olarak tasarrufa dönüştürmek isteyenlere hitap ediyor. 'Tasarrufun Altın Günü' uygulaması kapsamında, her türlü ziynet altınını Şekerbank şubelerine getirenler, bu ziynetlerini 24 ayar değerinde altın olarak Vadesiz Altın Hesapları'nda biriktirebiliyor. İstanbul Altın Rafinerisi eksperleri tarafından ziynet sahibinin altınının 24 ayar 995/1000 saflıkta gram karşılığı şubelerde belirleniyor.

FATURALAR HAFİFLEDİ
Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Özciğer, Türkiye'nin apartman ve site yönetimlerine özel kredisi EKOkredi ile yalıtım yaptırarak elektrik ve doğalgaz giderlerinde yüzde 50'ye varan tasarruf elde edildiğine dikkat çekti. EKOkredi'yi, enerji tasarrufuna yönelik her türlü yatırımı uygun ödeme koşullarıyla desteklemek amacıyla geliştirdiklerini belirten Özciğer, bu kredi sayesinde 44 bin kişinin enerji tasarrufuyla tanıştığını vurguladı.

32 BİNDEN FAZLA KONUT YALITILDI
8 ay vadeye yüzde sıfır faiz ile sunulan EKOkredi'nin bir altbaşlığı olan EKOkredi Yalıtım ile bugüne kadar 32 binden fazla konutun yalıtıldığını belirten Abdurrahman Özciğer, toplam 133 milyon TL'lik finansman desteği sağlandığını söyledi. Özciğer, "39 bin 310 bireysel müşterimiz ve 4 bin 902 KOBİ, esnaf, çiftçi ve küçük işletmemiz EKOkredi'nin avantajlı finansman imkanından yararlanmıştır"diye konuştu.