Birikime teşvik

'Senin Paran' kampanyası ile tasarruf platformu oluşturan Kuveyt Türk, mevduat müşterilerinin hesaplarından hesap işletim ücreti, internetten yapılan para transferlerinden de masraf almıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2013 Güncelleme 28 Ağustos 2013, 00:17
Birikime teşvik

İÇİNDEKİLER

Kuveyt Türk Katılım Bankası, finans sektöründe tasarruf gündemi sürekli artarak devam ederken, müşterilerini tasarrufa teşvik eden 'kazandığın değil, biriktirdiğin para senindir' sloganını kullandığı 'Senin Paran' kampanyası ile tasarruf platformu oluşturdu.

İHTİYAÇ KADAR FON
Kuveyt Türk Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, banka olarak kendilerinin harcamayı değil, tasarrufu ön plana çıkardıklarını, kredi kullanan müşterilerine ihtiyaçlarını finanse edecek kadar fon sunduklarını, harcamaya yönelten kampanya ve ürün yapmadıklarını söyledi. En çok tercih edilen tasarruf aracının başında ise vadeli banka mevduatlarının geldiğini ifade eden Oral, şöyle konuştu: "Müşterilerimizi tasarrufa ve uzun vadeli yatırımlara teşvik edecek anlayışla, senin paran katılma hesapları ürününde, 1 ay, 3 ay, 6 ay ve 1 yıllık vade seçeneklerini sunarak müşteri lehine yüksek kâr oranı ve stopaj avantajı ile birikim hesaplarının cazibesini artırdık. Ayrıca ara dönem ödemeli katılma hesapları ile yıllık olarak açılan hesaplara 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık veya yıllık periyotlarda kâr payı elde etme imkanı da sağladık." Mehmet Oral'ın verdiği bilgiye göre; tasarrufu teşvik eden diğer ürün, Sağlam Emeklilik Sistemi.

15 FARKLI ALTIN ÜRÜNÜ
Bireysel emeklilik sisteminde yılbaşında devreye giren yüzde 25 devlet katkısı ile birlikte bankanın katılımcı sayılarını artırdığını kaydeden Oral, altın birikim hesabı ile her ay düzenli olarak altın tasarrufu yapmak isteyen müşterilerine imkan sunduklarını söyledi. Oral, Kuveyt Türk'ün müşterilerine 15 farklı altın ürünü sunduğunu anlattı.