e-kazanç

Ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak isteyen KOBİ'ler ve internet firmaları, e-ticaret ile başarı hikayeleri yazıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2013 Güncelleme 27 Ağustos 2013, 02:39
e-kazanç

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de son yıllarda hızlı büyüme kaydeden e-ticaret, hem şirketlerin hem de girişimcilerin gözdesi oldu. Para dergisinin haberine göre; internetten alışverişin gücünü ve potansiyelini görenler, kolları sıvamış durumda. Milyarlarca dolarlık e-ticaret sektörü Türkiye ekonomisinde giderek daha fazla yer tutuyor. Sektörün gelişimini değerlendiren Elektronik Ticaret İşletmeciler Derneği Başkanı Hakan Orhun, Bankalararası Kart Merkezi'nin verilerine göre, 2012 yılı sonunda Türkiye e-ticaret pazarının finansal hacminin 30 milyar liranın üzerinde seyrettiğini belirterek, 2015 yılında hacmin 62 milyar lira seviyesine ulaşmasının planlandığını söyledi. Orhun, "e-ticaretin kalbinde inovasyon yatıyor" dedi. e-ticaret ile ilgili firma temsilcilerinin görüşleri ise şöyle:

LC WAİKİKİ
LC Waikiki e-Ticaret Direktörü Salih Yılmaz: İnternet satışlarımızı Lcwaikiki.com adresinden gerçekleştiriyoruz. 2012'de toplam 350 bin adet sipariş aldık. İnternet satışları şu anda LC Waikiki'nin toplam cirosunun yüzde 1.5'ini oluşturuyor.

IKEA
IKEA Türkiye Ticari Direktörü Dilan Atalay Birinci: IKEA.com.tr'den online satış faaliyetlerimize 2011 sonlarında başladık. Online satışların toplam ciro içindeki payı yüzde 2.5 civarında.

GOLD
Gold Teknoloji Marketleri Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir: Online mağazamız Gold.com.tr'nin ciromuz içindeki payı yüzde 9 civarında. Bu yıl Gold.com.tr ciro hedefimiz 70 milyon dolar.

MATRAŞ
Matraş Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Matraş Akman: Matras.com'u bir e-ticaret sitesi olarak 2010'da tekrar faaliyete geçirdik. Ardından 2012'de Zoopa.com.tr sitemizi açtık. Matras.com ve Zoopa.com.tr ile
online satışlarımız toplam perakende ciromuzun yüzde 15'ine ulaştı.

GİTTİGİDİYOR
GittiGidiyor.com Ülke Müdürü Cenk Angın: 8.5 milyonun üzerinde kayıtlı üye, ayda 28.5 milyonun üzerinde ziyaret sayısıyla, yılın ilk yarısını yüzde 90'lık büyüme oranıyla kapattık. Site, 2012'de yüzde 46 büyümüştü.

YEMEKSEPETİ
Yemeksepeti CEO'su Nevzat Aydın: Türkiye'nin 47 ilinde ve Kıbrıs'ta 2 milyonun üzerinde kullanıcıya hizmet veriyoruz.

ENUYGUN
Enuygun.com Genel Müdürü Çağlar Erol: Siteyi 2008 sonunda, Alman ve İsveçli ortaklarımızla birlikte kurduk. Şu an banka kredileri tarafında 12 bankayla doğrudan, uçak biletinde ise yüzlerce firmayla dolaylı olarak çalışıyoruz.


Zeliha ALAGÖZ TEMİZ