Turizm hamlesi

Türkmenistan, 7 milyar doları bulması beklenen turizm yatırımına imza attı. Avaza Bölgesi'nde 27 tesis inşa edilirken, tatil köyü de hizmete açıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2013 Güncelleme 01 Temmuz 2013, 00:38
Turizm hamlesi

İÇİNDEKİLER

Türkmenistan, turizm alanında dev bir yatırıma imza attı. Avaza Bölgesi'nde 7 bin yatak kapasiteli 27 tesise ulaşıldı. Ayrıca tatil köyü ve yat kulübü de hizmete açıldı. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un doğum gününe denk gelen açılış törenine, çok sayıda yabancı konukla beraber, bakanlar kurulu üyeleri ve Türk işadamları katıldı. 2007 yılında başlatılan Avaza projesinin yüzde 90'ı Türk şirketleri tarafından yapıldı. Bugüne kadar 2 milyar doların üzerinde yatırım yapılan projenin toplam maliyetinin 7 milyar doları bulması bekleniyor. Projeye Türk şirketlerinin desteği sadece müteahhitlikle sınırlı kalmadı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tesislerdeki otel personeline eğitim seminerleri veriliyor.

YAT KULÜBÜ HİZMETE GİRDİ
Avaza turizm bölgesinde, ilk defa yabancı bir şirketin özel yatırımı olarak açılan tatil köyü ve yat kulübü, 80 milyon dolara inşa edildi. Devremülk olarak 57 villadan oluşan tatil köyü, 49 yıllığına kiralanan Hazar kıyısındaki 362 bin metrekare alanda kuruldu. Yat kulübünde, yatlar için ayrı bir liman, rüzgar sörfü ve diğer su sporları için ayrı tesisler inşa edildi.

AHMET ÇALIK İLE GÖRÜŞTÜ
Türkmenistan'ın Hazar Denizi kıyısındaki Avaza turizm bölgesindeki açılış törenlerine katılan Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Ahmet Çalık, Türkmen lider Berdimuhamedov'un 56'ncı doğum gününü kutladı.