Zengin olmak böyle bir sey

Türkiye'deki turizm şirketleri, parası olanlar için çok ilginç tatil seçenekleri sunuyor: İsteyen Fiji'de ada kiralıyor, isteyen lüks arabalarla Avrupa'yı turluyor, isteyen de uzay sınırına uçuş yapıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2012 Güncelleme 05 Ekim 2012, 00:00
Zengin olmak böyle bir sey

İÇİNDEKİLER

Dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen lüks tüketim hız kesmeden devam ediyor. Bu arada zenginlerin tatil anlayışlarında da önemli değişiklikler olunca, firmalar onlara ilginç seçenekler sunuyor. Bunların arasında ada ve şato kiralamadan uzay uçuşuna kadar seçenekler var. Kişi başı 100-150 bin euroları bulan bu tatiller için talep de çok fazla...

YOĞUN İLGİ VAR
Ultra lüks tur hazırlayan şirketlerden biri olan VİP Turizm'in yetkilileri, bu ilginç seyahatlerle ilgili bilgi verdi. TAKVİM'e konuşan Özel Seyahat Yönetmeni Emine Artan, son dönemde özellikle uzay sınırına yaptıkları uçuş programlarına yoğun ilgi olduğunu belirtti.

FARKLI DENEYİMLER
Türk zenginler ve sosyetenin ünlü isimleri ayrıca, tropik adalar Mauritius, Seyşeller, Koh Samui, Bali gibi turları tercih ederken, Fiji ve Maldivler'de 4-5 villalı özel adaları kiralıyor. Emine Artan, bu turlarla zenginlerin daha önce kimsenin yaşamadığı deneyimlere sahip olduklarını söyledi.

ŞAHSA ÖZEL KİRALIK ADA
Uganda'da ya da Ruanda'da gorillerin izinde safariye çıkılıyor.
Şarap tutkunu zenginler, Toskana Vadisi'nde bir çiftlik evi kiralayıp, bağ bozumunu burada geçiriyor.
İskoçya'da, İrlanda'da, İngiltere'de ve İspanya'da dünyanın en iyi golf otellerinde tatil yapılıyor.
Tayland'da ve Bhutan'da özel bir rehber eşliğinde bisiklet turuna çıkılıyor. (15 bin eurodan başlıyor.)

50 BİN EUROLUK TUR
Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Ferrari gibi dünyanın en lüks otomobilleri ve en iyi rehberleri ile Avrupa turuna çıkılıyor. (10 gün 50 bin eurodan başlıyor.)

ŞATO KEYFİ
Avrupa'nın en ünlü şatoları kiralanarak, burada tatil ya da kutlama yapılabiliyor.

UZAYA YOLCULUK VAR
Şirketin zenginlere sunduğu bir başka hizmet ise uzay uçuşlarıyla ilgili. L-39 Albatross tek motorlu ve tandem koltuklu bir jet eğitim uçağı ile uzay uçuşuna hazırlık turları atılıyor. Yine Desdemona Simülatörü ile yerçekimsiz ortamlarda uzay deneyimi yaşanıyor. Ayrıca SXC Lynx Uzay Roketi ile 103 km yükseğe, uzaya uçulacak. 95 bin dolarlık bu deneyim için Ali Şen, Murat Dedeman ve Ahu Aysal isimlerini yazdırmıştı. Ayrıca özel balonla 4 kişilik yakın uzay seyahati de 110 bin euroya yapılıyor.