Yüzsüzler ligi

Maliye, 1 milyon liranın üzerinde borcu olan vergi 'yüzsüzlerini' açıkladı. Hakan ve Kemal Uzan'ın borçları dikkat çekerken, belediyeler de listeye en üstten girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2012 Güncelleme 05 Eylül 2012, 00:00
Yüzsüzler ligi

İÇİNDEKİLER

Gelir İdaresi Başkanlığı, 1 milyon liranın üzerinde borcu olan vergi 'yüzsüzlerini' belirledi. Toplam 7 bin 442 kişinin girdiği listede Bahattin Uzan 569 milyon lira, Kemal Uzan da 157 milyon liralık borçla dikkat çekti.

NAYLON FATURACI CİĞER DE VAR
Tasfiye halindeki Türkiye İmar Bankası, 20'ye yakın şubesiyle listeye girerken, Kepez Elektrik, Çankaya, Şanlıurfa, Esenyurt, Başakşehir ve Gebze Belediyesi de ilk sıralardaki borçlu kurumlar oldu. Naylon fatura düzenleyen Muhammet Ciğer'in de 80 milyon liralık vergi borcu bulunuyor. Listenin ilk sırasına 1.5 milyar liralık vergi borcuyla Mariç- Belbir Marmaris Çevre Koruma İşletmesi girdi. Mariç-Belbir'i, 713 milyon liralık borçla Hilmi Başaran, 543 milyon lirayla İmarbank Offshore Limited Şirketi izledi. İmar Bankası davasında 'suç işlemek için örgüte üye olma' suçundan hüküm giyen Merkez Yatırım'ın eski Genel Müdürü Mustafa Akar da 538 milyon liralık borçla listenin 4'üncü sırasına oturdu. Listenin 5'inci sırasına 538 milyon liralık borçla Yemiş Öztürk, 6'ncı sırasına da yine 538 milyon lirayla Bahattin Uzan oturdu. Vergi borçluları listesinde yurt dışından 5.5 milyar lira getireceğini söyleyerek, varlık barışından faydalanmak isteyen Ali Türkan, 178 milyon lirayla 20'nci sırada bulunuyor. Korkmaz Yiğit ve Murat Demirel de listede yer aldı.