Teknoloji şovu başladı

Dünyanın en büyük elektronik fuarı olarak kabul edilen Uluslararası Elektronik ve Haberleşme Fuarı IFA 2012 Almanya'nın başkenti Berlin'de başladı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2012 Güncelleme 01 Eylül 2012, 18:44
Teknoloji şovu başladı

İÇİNDEKİLER

Burçin Göktan'ın haberi

Eğlence ve iletişim teknolojisi alanında en son yeniliklerin 5 Eylül'e kadar sergileneceği fuara, Türkiye'den Beko, Grundig ve Vestel katıldı. 100'e yakın ülkeden bin 400'ün üzerinde şirketin yer aldığı fuarda 5 milyar euroya yakın iş bağlantıları yapılması ve 300 bin kişinin de katılımı bekleniyor. Fuarda bu yılki yenilikler arasında

* * *
AVRUPA'NIN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK MARKASIYIZ
İFA'da Türk markaları gövde gösterisi yapıyor. Arçelik IFA'ya uluslararası markaları Grundig ve Beko ile katılarak yerli teknolojiyi dünyaya tanıttı. 3 bin 200 metrekarelik özel alanlarında teknoloji meraklılarıyla buluşan Beko ve Grundig, en yeni ürünlerini de sergileme fırsatı buldu. Beko, teknolojik ürünlerinin yanı sıra, dünyaca ünlü tasarımcı Patricia Urquiola'nın tasarladığı CAST LINE isimli ankastre pişirici serisini ilk kez tanıtırken; Grundig "Performans ve Teknolojinin Mükemmel Birleşimi" teması altında birçok ürün grubunu ziyaretçilerin beğenisine sundu. IFA Fuarı'nı, basın mensuplarıyla birlikte gezen Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, global vizyonu çerçevesinde Arçelik'in bir yandan yeni pazarlara girerken, bir yandan da faaliyet gösterdiği yerlerde pazar payını arttırdığını söyledi. Çakıroğlu, "Beko en büyük pazarımız olan Avrupa'da 5 yıldır üst üste pazar payını en çok artıran marka konumundadır. Beko toplam Avrupa pazarında 3'üncü büyük markadır" dedi. Tüketici elektroniği işini yeniden yapılandırdıktan sonra Grundig markası ile başta Almanya olmak üzere, Avrupa'da çok önemli başarılar elde ettiklerini belirten Çakıroğlu, "2012'nin ilk 6 ayında Grundig satışlarımızı 2 kat artırarak, Almanya'da TV pazarında üçüncü olduk" diye konuştu.

* * *
TEKNOLOJİ ÖNE ÇIKTI
Beko fuarda buhar destekli çamaşır, bulaşık makineleri ve fırınlar, dokunmatik multimedya ekranlı buzdolabı, bebek hijyenine yönelik çamaşır, bulaşık makineleri ve kurutucuları tanıtıyor. Grundig ise, yeni televizyon, ses cihazı, küçük ev aleti ve saç şekillendiricisi gibi ürünlerini sergiliyor. Bu ürünler arasında 20'nin üzerinde modelden oluşan yeni Smart TV kategorisi, küçük ev aletleri ve kişisel bakım ürünleri serisi yer alıyor.

* * *
GÜNEY AMERİKA'YA 1 MİLYON TV SATACAK
İFA'da yer alan diğer Türk şirketi Vestel, 2 bin 650 metrekare alanda 318 ürün sergiledi. Bunlar arasında 3D Smart LED TV, şeffaf monitör, 80 inç akıllı tahta, ses ve hareketle kumanda edilebilen LED TV, 4 kapılı buzdolabı, kurutmalı çamaşır makinesinin yanı sıra, 10.1 inç tablet ziyaretçilerin ilgisini çekti. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkan Vekili Turan Erdoğan, dış pazar çalışmalarının tam gaz sürdüğünü, en büyük hedeflerinin ise Güney Amerika olduğunu söyledi. Erdoğan, "Güney Amerika için ülke şartlarına uygun ürün geliştirdik. Arjantin, Brezilya, Uruguay, Peru, Kolombiya ve Paraguay'a TV ihracatına başlayacağız. 12 ay içerisinde ise bu pazarlara en az 1 milyon televizyon satacağız" dedi. Turan Erdoğan, akıllı tahta ihracı da yaptıklarını belirtti.

* * *
İFA'DAN NOTLAR...
* HP ultrabook ailesine yeni kattığı Spectre XT TouchSmart ve Envy 4 TouchSmart modellerinin dokunmatik ekranlı versiyonlarını tanıttı.
* Lenovo, A2109 ve A2107 IdeaTab tablet bilgisayarlarını görücüye çıkardı. Dell'in IFA 2012 fuarında tanıttığı XPS One 27 modeli 10 noktadan dokunmatik panel sunmasının yanında 27 inçlik ekranda 2560 x 1440 piksel çözünürlüğüyle de dikkat çekiyor.
* ZTE intel işlemcili akıllı telefonu Grand X IN'i IFA'da tanıttı.
* Sony Xperia serisinin suya ve darbelere dayanıklı yeni modelini tanıttı.