Hileci aynı ismi farklı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2012 Güncelleme 27 Mayıs 2012, 03:55
Hileci aynı ismi farklı

İÇİNDEKİLER

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Başkanı İbrahim Yetkin, gıda hilecilerinin tüketicileri kandırmaya devam ettiğini açıkladı. Hilecilerin teşhirinin caydırıcı bir önlem olduğunu, ancak bazı 'gecekondu firmaları'nın isim ve marka değiştirip aynı hileleri sürdürdüğünü söyleyen Yetkin, bazı gıda hilelerini şöyle sıraladı: Ekmek: Beyazlatmak için karbonat katılıyor. Kepekli-çavdara gıda boyasıkakao konuluyor. Zeytin ve zeytinyağı: Zeytinyağına pamuk, ayçiçeği, kanola vb. bitkisel yağ karıştırılıyor. Zeytinin rengini parlak hale getirmek için tekstil boyası kullanılıyor. Peynir: Küf tutmuş ve bayatlamış peynirler eritilerek krem (eritme) peynir haline getiriliyor. Süt-süt ürünleri: Sütün öz yağı alındıktan sonra yerine yağlı süt izlenimi verecek şekilde katı/margarin yağ karıştırılıyor. Salam, sosis, sucuk: Soya, hayvansal etsel atıklar ve akciğer sucuk-salamın içine katılıyor. Çay: Küflü çaylar piyasaya sürülüyor.

AT-EŞEK ETİ SATILIYOR
Et ve hazır kıyma: Et terbiye edilirken su katılarak ağırlaştırılıyor. Bu et tencereye girdiğinde ağırlığının yaklaşık yüzde 20'sini kaybediyor. Dana kıymaya tavuk kıyması, boyanmış iç yağ katılıyor. Hazır yemek sektöründe dana kıymaya at-eşek eti, tavuk sakatatı karıştırılıyor.