Türkiye dünyaya örnek oluyor

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası kurumların Türkiye'yi örnek gösterdiğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2011 Güncelleme 24 Eylül 2011, 00:00
Türkiye dünyaya örnek oluyor

İÇİNDEKİLER

ABD'nin başkenti Washington'da gerçekleştirilen IMF-Dünya Bankası yıllık toplantılarına katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, oturumlarda Türkiye'ye karşı yüksek bir ilgi olduğunu söyledi.

TECRÜBE FARKI
Yılmaz, "Gerek ekonomi ve kalkınmada, gerek demokraside gösterdiği başarılı performans, Türkiye'nin tecrübesini çok değerli hale getiriyor" dedi. Türkiye'nin uluslararası toplantılarda bu şekilde ilgi görmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Eskiden Türkiye olarak biz başka ülkelere bakardık, onları incelerdik ve dersler çıkarmaya çalışırdık. Şimdi de dersler çıkarmaya çalışmalıyız ama artık IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası kurumlar başka ülkelere Türkiye örneğini ön plana çıkarıyor. Bu da Türkiye'nin nereden nereye geldiğini somut şekilde gösteriyor."

IMF'DEN BÜYÜK ÖVGÜ
Avrupa ekonomik krizle boğuşurken, Türkiye'ye övgüler yağıyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Kıdemli Daimi Temsilcisi Mark Lewis de, Türkiye ekonomisinden övgüyle söz etti. Lewis, şöyle konuştu: "Bu yıl Türkiye'nin yüzde 7.5'lik bir büyüme göstereceği beklentisindeyiz. Her çeyrekte ekonominin büyümeye devam edeceğini düşünüyoruz. Mevsimsel anlamda ayarlanmış, çeyrek bazındaki büyümenin devam edeceğini öngörüyoruz."