Gövde gösterisi

Dünyanın en büyük elektronik fuarı IFA'ya, aralarında Vestel, Beko, Arçelik markalarının da yer aldığı 20 Türk firması katılıp, adeta gövde gösterisi yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2011 Güncelleme 04 Eylül 2011, 00:00
Gövde gösterisi

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından IFA 2011, teknoloji tutkunlarını bir araya getirdi. Kapılarını 51'inci kez ziyaretçilerine açan IFA'ya Türk firmaları damgasını vurdu. Türkiye'den aralarında Arçelik, Beko ve Vestel gibi büyük firmaların da yer aldığı 20 şirketin katıldığı fuarda, elektronik alanında en yeni ürünler görücüye çıktı. Türk firmalarının standları büyük ilgi gördü. IFA'yı bu yıl 230 bin kişinin gezmesi bekleniyor. Öte yandan fuarda Sony, Toshiba, Samsung ve Philips gibi dünya devi markaların 3D ile interneti birleştiren akıllı televizyonları (smart TV) ön planda yer aldı. Bu yıl küresel tüketici elektroniği sektörünün 691 milyar euro büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

ELEKTRONİK FUARINI ÇOCUKLAR DOLDURDU
IFA'nın bu yılki en önemli müşterisi haline gelen çocuklar ve gençler fuara adeta akın etti. Dev firmalar çocukların ilgisini çekmek için çeşitli gösteriler düzenlerken, özellikle hayvan kostümleri içine yerleştirilen LCD televizyonlar, dokunmatik akıllı televizyonlar ve eğitimde kullanılan tablet bilgisayarlar küçüklerin ilgisini çekti. Çocukların yanı sıra gençler için tasarlanan oyunlara da talep büyük oldu. Ayrıca son model cep telefonları da gençlerin ilgi odağı haline gelen ürünler arasında yer aldı. Samsung fuarda yeni cihazlarından Galaxy Note'u tanıttı. Dünyanın en geniş ekranlı akıllı telefonu olarak tanıtılan cihaz 5.3 inçlik dokunmatik ekranı ile adeta mini bir tablet bilgisayar. Toshiba da ultra ince 10.1 inç AT200 tabletini IFA'da görücüye çıkardı.

'AKILLI TAHTA' GÖZDE
Okullar için tasarlanan ve hem tahta hem de bilgisayar olarak kullanılabilen akıllı TV'ler fuara damgasını vurdu.

3 BOYUTLU TV KEYFİ
Toshiba ve Sony tarafından üretilen 3 boyutlu TV'leri denemek isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

KATLANABİLİR TABLET
Sony'nin katlanan tableti ilk kez Avrupa'da IFA'da sergilendi. 9.4 inçlik dokunmatik ekran tablet 479 euro.


Burçin GÖKTAN