İcraatın içinden

Ev, araba, arsa, otel, pırlanta, jet derken; inek ve tavuk da icrada satılan ürünler arasına girdi. İsteyen, bilgisayar başında, istediği her şeyi yarı fiyatına satın alabiliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2011 Güncelleme 27 Haziran 2011, 00:00
İcraatın içinden

İÇİNDEKİLER

Gelişen teknoloji, sanal ortamda yeni iş alanlarının doğmasına yol açtı. Bunlardan biri de, bilgisayar başında, yorulmadan alışveriş imkanı tanıyan icra siteleri... Son yıllarda sayıları hızla artan, lüks ürünlerin satışıyla bilinen icra sitelerinde artık tavuk ve inekler de yerini aldı... Yaklaşık 1.5 yıl önce icramatik.com adlı siteyi kuran İlhan Kaya da, sitelerinde ev, araba, daire, arsa, bina, altın takılar, pırlanta yüzükler, fabrikalar gibi birçok malın icra yoluyla satışa çıkarıldığını, bu malların çoğunun yarı fiyatına satıldığını söyledi. İcralık malların açık artırma yoluyla satıldığını, birinci artırmada, malın belirlenen değerinin yüzde 60'ı, ikinci açık artırmada ise yüzde 40'ı üzerinden satışa çıkarıldığını anlatan Kaya, açık artırmalara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

AÇIK ARTIRMA BEREKETİ...
"İcradan satılan mallar, örneğin; piyasa değeri 50 bin lira olan bir ev ya da araba birinci satışta 30 bin liradan satışa çıkar" diyen Kaya, şöyle devam etti: "Birinci artırmada satılmaması ya da alıcı çıkmaması durumunda ürün ikinci açık artırmaya kalır. Bu durumda da fiyatı 20 bin liraya kadar düşer."

1 YILDA SATILANLAR
* 5 bin binek otomobil
* 250 lüks otomobil
* 400 jeep
* 250 traktör
* 700 otobüs ve minibüs
* 4 bin 700 kamyon ve kamyonet çekici
* 15 bin 500 daire
* Bin 980 dubleks daire ve villa
* 2 bin 850 işyeri, dükkan, ofis,
* 390 fabrika, tesis
* 3 bin 356 arsa, bağ, bahçe,
* 565 makine...