Altın görünümlü takılar yok satıyor

Yükselen altın fiyatları, gümüş tasarımcıları ve satıcıların iştahını kabarttı. Altın görünümlü gümüş ve çelik takılar kapışılıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Aralık 2010 Güncelleme 31 Aralık 2010, 11:04
Altın görünümlü takılar yok satıyor

İÇİNDEKİLER

Altın fiyatları uluslararası piyasalarda rekor kırarken, iç piyasada da Cumhuriyet Altını Aralık başında tarihinde ilk kez 450 lirayı aştı. Yüksek fiyatlar sebebiyle altın alamayan vatandaş, alternatif takılara yöneldi. Altına benzer gümüş ve çelik takılara bu yıl çok rağbet olduğunu belirten Sette'nin çatı markası İpek Yol Kuyumculuk'un Başkanı İbrahim Kaygısız, "Altın fiyatları yükseldikçe tüketici gümüşe yöneldi. Yalnızca bu hafta yüzde 35 fazla sattık" dedi.

DÜĞÜNLER İÇİN...
Düğünlere bile gümüş takı götürüldüğünü ifade eden Kaygısız, "Üzeri değerli taşlı gümüşleri alıp takıyorlar. Bazen de altın görünümlü bilezik, yüzük alıyorlar. Gerçeği bin dolar olan yüzüklerin gümüş benzerleri 50 TL" diye konuştu. Gümüşü ve çeliği pembe ve yeşil altın renginde boyaya batırabildiklerini ve gerçeğinden ayırt edilemeyeceğini vurgulayan Kaygısız, bu şekilde kadınların çeşit çeşit takı kullanma imkanına da kavuştuklarını belirtti.