Aksoy'dan Kosova'ya dev un fabrikası

Aksoy Grubu'nun kurduğu Balkanlar'ın en büyük un fabrikası başkent Priştina'da hizmete açıldı. Açılışa Devlet Bakanı Egemen Bağış da katıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2010 Güncelleme 05 Kasım 2010, 10:11
Aksoy’dan Kosova’ya dev un fabrikası

İÇİNDEKİLER

Aksoy Grubu'na ait Balkanlar'ın en büyük un fabrikası Fushe Kosova Un Tesisleri, Devlet Bakanı Egemen Bağış ve Kosova Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Justina Pula tarafından hizmete açıldı. Törende konuşan Devlet Bakanı Bağış, Türk yatırımların Kosova ekonomisine katkı sağladığını görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Bağış, yatırım için en doğru zamanın şu an, en doğru yerin de Avrupa'nın ortasında bulunan Kosova olduğunu vurguladı.

20 MİLYON EURO
Kosova Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Pula da, Türk işadamlarının daha fazla yatırımla ülkesine en büyük desteği sunmuş olacaklarını bildirdi. Aksoy Grubu'nun sahibi İbrahim Aksoy da, Kosova kökenli bir Türk işadamı olarak Kosova'ya borcunu 20 milyon euroluk yatırımla kurulan fabrikayı hizmete açmakla ödemek istediğini ifade etti. Açılışa, aralarında Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın da olduğu çok sayıda Türk ve Kosovalı işadamı katıldı.