Vosvos'unu satmayan bilge

Uruguay'ın mütevazi Devlet Başkanı Jose Mujica, yine bir ilkle gündeme geldi. 1987 model Vosvos'una 1 milyon dolar öneren Arap şeyhini geri çevirdi. Nedeni ise ilginçti: Köpeğimin tedavisi için arabaya ihtiyacım var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2014 Güncelleme 08 Kasım 2014, 00:57
Vosvos’unu satmayan bilge

İÇİNDEKİLER

"Dünyanın en yoksul devlet başkanı" olarak nam salan Uruguay'ın 79 yaşındaki Devlet Başkanı Jose Mujica, prensiplerinden yine ödün vermedi. Busqueda dergisine konuşan Mujica "Bir Arap şeyhi beni arayıp otomobilim için 1 milyon dolar önerdi. Önce pek önemsemedim. Sonra yeniden aradı. Ben de arabamı satmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım" dedi. Mujica, Bolivya'nın başkenti Santa Cruz'daki uluslararası bir zirve sırasında yapılan 1 milyon dolarlık öneriyi, üç bacaklı köpeği Manuela'yı veterinere götürmek için otomobile ihtiyacı olduğundan geri çevirdiğini söyledi.

ÇİFTLİKTE YAŞIYOR
Halk arasında "Pepe" olarak tanınan Mujica, ileride otomobilini satarsa elde edeceği parayı yoksul ailelere ev yaptırmak için kullanacağını belirtti. Devlet Başkanlığı Sarayı yerine köpekleri ve tavuklarıyla mütevazı çiftlik evinde yaşamayı tercih eden Mujica, yaşam tarzıyla dünyanın diğer devlet başkanlarından ayrılıyor. Mujica, suyunu kuyudan çekiyor, eşi de çiçek yetiştirip satıyor. "Dünyanın en yoksul devlet başkanı" olarak da tanınan Mujica, 2010'da kişisel servetini bin 800 dolar olarak açıklamıştı. Mujica, 12 bin dolarlık maaşının neredeyse tamamını yoksullara dağıtıyor.

Mujica kimdir?
URUGUAY'ın devlet başkanı Mujica, 2009'daki devlet başkanlığı seçimini kazanmadan önce Küba devriminden esinlenen Tupamaros gerilla grubunda yer aldı. Çatışmalarda altı kez vuruldu. Yaşamının 14 yılını hapiste geçirdi. Uruguay'ın, 1985'te demokrasiye geçmesinin ardından serbest bırakıldı.