Nazi zulmü

Almanya'da akciğerleri iflas eden 7 yaşındaki Efekan, makineye bağlı olarak yaşıyor. Doktorlar, "Tedavisi çok pahalı" diye fişini çekmek istiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Şubat 2011 Güncelleme 21 Şubat 2011, 02:53
Nazi zulmü

İÇİNDEKİLER

Nazi soykırımı sicili olan Almanya, aynı acıyı bir Türk'e yaşatıyor. Üstelik daha 7 yaşındaki bir çocuğa...
Almanya'nın Heidelberg şehrinde yaşayan Aziz ve Ayşe Aydın çifti, Emirkan (9) ve Efekan (7) isimli oğullarıyla birlikte birkaç yıl önce Trabzon'a dönüş yaptı. Ancak Efekan, 8 ay önce lösemiye yakalanınca aile, çocukları Alman vatandaşı olduğundan tedavisi için Heidelberg'deki Çocuk Hastanesi'ne gitti. Burada tedavisi süren Efekan, 3.5 ay önce suçiçeği çıkardı. İddiaya göre doktor hastalığı fark etmeyerek kemoterapiyi sürdürdü. Talihsiz çocuk komaya girdi ve akciğerleri iflas etti.

MAKİNEYE BAĞLI YAŞIYOR
Bunun üzerine Efekan her ay değiştirilen ve 50 bin TL maliyeti olan makineye bağlandı. Anne babası da çocuklarının iyileşmesi için umutlarını hiç yitirmedi. Ancak doktorlar 15 gün önce, Efekan'ın iyileşemeyeceğini, bu nedenle fişinin çekilmesini istedi. Anne ve baba ise karara karşı çıktı. Ancak hastane kararında ısrar edince aile mahkemeye başvurdu. Mahkeme, çocuğun yaşatılması için karar alsa da hastane, bir üst mahkemeye başvurdu. Oğlunun fişinin çekilmesinden kortuğu için başından bir anolsun bile ayrılmayan anne Ayşe Aydın "Bir doktor ne olursa olsun nefes alan bir canlıyı yaşatmak için mücadele eder. Ancak onlar öldürmenin peşindeler" dedi.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞMEDİ
Oğlunun beyin ölümünün gerçekleşmediğini belirten baba Aziz Aydın, "Hastane fişi çekerek oğlumuzu öldürmemizi istiyor. Belki bir umuttur, ayağa kalkar. Sonuçta bu bir çocuk. Bir canlı. Yaşamına nasıl son verelim? Oğlumuzu yaşatmak istiyoruz, devletimiz bize yardımcı olsun" dedi.