Geçmiş olsun!

Rejim karşıtı ayaklanma, firardaki Çöl Tilkisi'nin özelini de halka açtı! Kaddafi'nin Condoleeza Rice'lı albümü ile kızı Ayşe'nin dekolteli düğün anıları, sokaklara saçıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2011 Güncelleme 27 Ağustos 2011, 01:49
Geçmiş olsun!

İÇİNDEKİLER

Koltuklarında kök salan liderler, halk direnişine karşı gelemedi. Ortadoğu'da 'başları' yiyen isyan, Libya'nın da kapısına gitti. Muammer Kaddafi (69), iktidarla geldiği koltuğundan isyanla indirildi. Bölgede ezberleri bozan direniş, kıvırcık kafanın hayatını da gözler önüne serdi. Onlardan biri de Çöl Tilkisi'nin albümüydü. Babül Aziziye'deki sarayı ele geçiren muhalifler, burada yaptıkları aramalarda ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın resimleriyle dolu bir albüm buldu. Devrik lider Kaddafi'nin albümün her sayfasında Rice'ın farklı bir pozuna yer verdiği görüldü.

'LEEZZA... SENİ SEVİYORUM'
Bu pozlar, Kaddafi'nin 2007 yılında Rice için söylediği sözleri de akıllara getirdi. Kaddafi, o dönemde Rice'tan "Sevgili siyah Afrikalı kadınımı destekliyorum. Arap liderlerine emir verdiği için onunla gurur duyuyorum. Leezza, Leezza, Leezza... Onu çok seviyorum. Onunla gurur duyuyorum çünkü Afrika kökenli siyah bir kadın" diye söz etmişti. Muhalifler Çöl Tilkisi'nin albümünü tek tek incelerken bir deşifre de Kaddafi'nin kızı Ayşe'ye aitti. Kaddafi ve ailesinin evlerini yağmalayan isyancılar, Ayşe'nin düğün fotoğraflarını da ele geçirdi. 2006 yılında kuzeni Ahmet El Kaddafi ile evlenen Ayşe'nin derin dekolteli anıları, herkesi şaşırttı. Ayşe'nin miyonlarca dolarlık takıları ise geçmiş günlerdeki lüks hayatın pahabiçilmez sonlarıydı...

AYAKLI KUYUMCU
Çöl Tilkisi sırra kadem basarken cebini de unutmadı. Kaddafi, 150 ton altın ve 1.5 milyon dolarlık nakiti sadece kendisinin bildiği bir yerde sakladı. Bu arada Kaddafi'nin 70 milyar dolarlık servetine de el konulmuştu.

PARALI DARBE
Kaddafi'nin Balkanlar'dan topladığı paralı askerleri, Libya'dan kaçtı. Askerlerden 5'inin ise Sırbistanlı 5 keskin nişancı olduğu kaydedildi. Öte yandan 69 yaşındaki Kaddafi, eski Yugoslavya'da askeri eğitim almıştı.

BOŞ DURMAMIŞ
İsyancılar Kaddafi'nin kuyusunu kazarken Çöl Tilkisi de boş durmadı! İngiliz The Guardian gazetesi, Kaddafi'nin, NATO komutasındaki askeri müdahaleyi sonlandırmak için yoğun bir lobi faaliyeti yaptığını yazdı. Haberde, Kaddafi yönetiminin başta ABD Başkanı Obama olmak üzere birçok etkili isimle irtibata geçmeye çalıştığı iddia edildi. Habere göre, Kaddafi'nin bağlantı kurduğu isimlerin başında ise Libya'ya askeri bir müdahaleye karşı çıkan ABD Demokrat Kongre üyesi Dennis Kucinich de vardı.