Fransız polisi göz göre göre çarpmıştı: Türk gencin beyin ölümü gerçekleşti

Fransa’da dün polis aracının karıştığı kazada ağır yaralanan 16 yaşındaki Türk genci Sefa Şahin’in beyin ölümü gerçekleşti. Şahin’in ailesi Fransız polisini suçlarken polis ise sorumluluğu Şahin’in üzerine attı.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2023, 16:31 Güncelleme 08 Eylül 2023, 16:52
Fransız polisi göz göre göre çarpmıştı: Türk gencin beyin ölümü gerçekleşti

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın Elancourt kentinde bir polis aracı ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada Sefa Şahin isimli 16 yaşındaki Türk genci hayatını kaybetti.

Polis aracının karıştığı kazada 16 yaşındaki Şahin ağır yaralanmış, kazaya karışan 2 polis ise gözaltına alınmıştı. Polislerden biri hakkında dur ihtarına uyulmadığı gerekçesi ile 2 soruşturma açılmıştı.

16 yaşındaki Sefa'nın ailesinin avukatı Yassine Bouzrou, Şahin'in beyin ölümünün gerçekleştiğini söylerken Fransız basınında gencin polislerin aracına vurduğuna yönelik iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

"POLİSLER SEFA ŞAHİN'İ TAKİP ETTİ"

Avukat Bouzrou, polislerin araçlarıyla Sefa Şahin'i takip ettiğini söyledi ve "kasten adam öldürmeye teşebbüs" gerekçesi ile suç duyurusunda bulunacaklarını belitti.

"BEYİN ÖLÜMÜNE GİRENE KADAR BEKLETTİLER"

Gencin amcası Nuri Şahin ise dün yerel saatle 18.00 civarında Sefa Şahin'in geçirdiği kazayı telefondan öğrendiğini ve ardından olay yerine gittiğini söyledi.

Nuri Şahin, polislerin kendisini olay yerine sokmadığını belirtti ve "Bizi hiçbir şekilde yanaştırmadılar. Sefa orada, beyin ölümüne girene kadar beklettiler." dedi.

"EN UZAK HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ"

Nuri Şahin, polislerin bölgedeki güvenlik kameralarına da müdahale ettiğini söyledi. Görgü tanıklarının polis aracının hiçbir uyarıda bulunmadan yeğenine çarptığını ve gencin yarım saatten fazla bir süre yerden kaldırılmadığını anlattığını söyledi.

Polislerin yeğenine kalp masajı yaptığını, olay yerinde bulunan vatandaşların itfaiyeyi çağırdığını ve 5-10 dakika mesafede hastaneler varken yeğeninin 1,5 saat uzaklıktaki bir hastaneye kaldırıldığını söyleyen Nuri Şahin, yeğeninin yaşam destek ünitesinden fişini çektirmemek için hastaneyle tartıştıklarını ve 3-4 gün kazandıklarını anlattı.

"BURADA HİÇBİR HASTANEYE GÜVENMİYORUZ"

Şahin yeğeninin durumu ile ilgili şu şekilde konuştu:

Şu anda yeğenim beyin ölümüne girmiştir. Biz de yeğenimi Türkiye'ye götürmek istiyoruz. Çünkü burada hiçbir şekilde, hastaneye güvenmiyoruz. Hastane şu anda yeğenimin fişini çekmek istiyor.

Gözaltına alınan 2 polisin serbest bırakılmasına tepki gösteren Şahin, "Sefa efendi, merhametli ve yardımsever bir çocuk." dedi.