Fransa devlet televizyonu tarafsız Yukarı Karabağ haberini kaldırmak zorunda kaldı

Fransa devlet televizyonu TF1’deki Azerbaycan’ın topraklarını kurtarmak için Dağlık Karabağ’da başlattığı operasyona ilişkin tarafsız haber, kısa sürede kaldırıldı. Haberde, Türk köylerinin ve şehirlerinin Ermenistan tarafından bombalandığı ve Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’ı işgal ettiği anlatılıyordu.

Giriş Tarihi 23 Ekim 2020, 18:21 Güncelleme 23 Ekim 2020, 19:03
Fransa devlet televizyonu tarafsız Yukarı Karabağ haberini kaldırmak zorunda kaldı

İÇİNDEKİLER

TF1'in internet sitesine dün akşam konulan ve kısa sürede kaldırılan "Dağlık Karabağ: cephe hattında röportaj" adlı yaklaşık 2 dakikalık haberde, Azerbaycan cephe hattından çekilmiş görüntüler yer alıyordu.

Takvim Gazetesini telefonuna indir | Android

Takvim Gazetesini telefonuna indir | App

Takvim Gazetesini telefonuna indir | Huawei App

Azerbaycan ordusunun ilerleyişini gösteren, Dağlık Karabağ'daki Ermenilerden 'ayrılıkçı' olarak bahseden haberde, Ermenistan tarafının köyleri bombalaması sonucu evlerin yıkıldığı, can kayıpları olduğu, çiftlik hayvanlarının öldüğü şeklinde detaylar bulunuyordu.

Haberi yapan gazeteciye konuşan Azerbaycanlı bir komutan, morallerinin iyi olduğunu, askeri olarak üstün olduklarını söylüyordu. Bazukalı bir asker de Ermeni tarafının silahlarını bırakıp kaçtığını belirtiyordu. Ellerinde Türk bayrağı dalgalandıran Azerbaycanlılar da verdikleri destekten dolayı Türkiye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sevgilerini ifade ediyordu.

Fransa'da daha önce önde gelen bir haber sitesinde bulunan, Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ı işgal ettiğine dair ifadeler yer alan bir haber de yayınlandıktan kısa süre sonra kaldırılmıştı.