4.5 milyar dolarlık ihanet

Monaco futbol takımının sahibi Dimitri Rybolovlev'e ihanetin bedeli pahalıya patladı. Rus milyarder, boşanma tazminatı olarak 4.5 milyar dolar ödemek zorunda kaldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2015 Güncelleme 23 Ekim 2015, 01:23
4.5 milyar dolarlık ihanet

İÇİNDEKİLER

Rusya'nın en zengin oligarklarından Dimitri Rybolovlev, 23 yıllık eşinin açtığı boşanma davasında rekor tazminat ödemeye mahkum edildi. 2008 yılında karısı Elena, ihanet suçlamasıyla Rybolovlev'e boşanma davası açtı. 6 yıldır İsviçre'nin Cenevre kentinde görülen dava dün karara bağlandı. Mahkeme, Fransız futbol kulübü Monaco'nun da sahibi olan Rus milyarder Dimitri Rybolovlev'in, 4.5 milyar dolar tazminat ödemesine hükmetti.

EN PAHALI BOŞANMA
Cenevre'deki mahkemenin kararıyla Rybolovlev'in servetinin yarısını kaybedeceği belirtildi. Elena Rybolovleva, yıllardır boşanma şartlarını kabul ettirmek için mücadele veriyordu. "Gübre kralı" olarak bilinen Dimitri Rybolovlev servetine potas madenciliğiyle ulaştı. Elena Rybolovleva'nın avukatı bunun 'dünyanın en pahalı boşanması' olduğunu söyledi. Mahkeme, çiftin 13 yaşındaki kızlarının annesinde kalmasına karar verdi. Çiftin 25 yaşında bir kızları daha bulunuyor. Forbes dergisine göre 48 yaşındaki Rybolovlev 8.8 milyar dolarlık servetiyle dünyanın 79'uncu en zengin kişisi.


Florida'daki bu lüks malikane, Rus milyarderin aşk yuvası olarak biliniyor

ELENA DİŞLİ ÇIKTI
Dünyanın en pahalı boşanma davasında tazminat miktarı, Rybolovleva'nın taşınmazları ve Yunanistan'da satın aldığı Skorpios Adası da göz önüne alınarak hesaplandı. Paylaşılacak mülkler arasında Rus milyarderin sık sık partiler verdiği Florida'daki malikane de yer aldı.



HIZLI YAŞADI YUVASI DAĞILDI
Üniversitede öğrenciyken tanışan Rybolovlev çiftinin 23 yıllık evliliği, Rus milyarderin çapkınlıkları yüzünden bitti. Elena Rybolovleva, kocasının partilerle geçen hızlı hayatı ve 'ihanet'i nedeniyle boşanma kararı aldı. Rekor tazminatın da sahibi oldu.