CHP’de çatı aday krizi

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesinin ardından CHP'de kriz büyüyor.

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 04 Ağustos 2014, 10:49
CHP’de çatı aday krizi

İÇİNDEKİLER

"Çatı Aday" olarak İhsanoğlu isminin açıklanmasından rahatsız olan partinin ulusalcı kanadının seçimlerin 10 Ağustos'taki ilk turda sonuçlanması durumunda, olağanüstü kongre için düğmeye basacakları kaydediliyor. Ulusalcı grubun ayrıca istifa seçeneğini de masada tuttukları ifade ediliyor.

CHP'de "çatı aday krizi" isyana döndü. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının MHP ile birlikte cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanmasının ardından harekete geçen partinin ulusalcı kanadının 10 Ağustos'ta yapılacak olan seçimlerin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu aleyhine harekete geçecekleri belirtiliyor.

Meclis'e başörtülü AK Parti milletvekillerin girmesine CHP'nin yeterli tepkiyi göstermemesi sonrası başlayan huzursuzluk "çatı aday"ın açıklanması ile doruğa çıktı. Deniz Baykal'ı adaylık için zorlayan ancak başarılı olamayan ulusalcı kanat seçimlerin ilk turda sonuçlanması durumunda 10 Ağustos'ta düğmeye basacak.

Birgül Ayman Güler, Süheyl Batum, İsa Gök, Muharrem İnce, Nur Serter, Güldal Mumcu ve Emine Ülker Tarhan gibi isimlerin yer aldığı muhalif kanadın genel başkanlık seçimlerinin de dahil olduğu olağan üstü kurultay için kısa süre içinde harekete geçecekleri kaydediliyor.

Partide kazan kaldıracakları belirtilen muhalif isimlerin kurultay hamlelerinde başarılı olamamaları durumda ise bu kez istifa seçeneğini devreye sokacakları ve partiden istifa edecekleri ifade ediliyor.