En çok döner ve köfte yedik

Türkiye’de kredi kartları en çok döner ve köfte restoranlarında kullanıldı. İstanbul, Kocaeli, Antalya burger restoranlarını seçerken, Ege ve Karadeniz illerinde pide restoranları zirveye yerleşti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2024 Güncelleme 01 Mayıs 2024, 07:02
En çok döner ve köfte yedik

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin 2023 yılı yemek tercihleri belli oldu. Garanti Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ) araştırmasına göre; yeme-içme sektöründe en fazla kredi kartı harcamasının döner ve köfte restoranlarında yapıldığı belirlendi.

BÖLGEYE GÖRE FARKLI
Tekirdağ başta olmak üzere, Çanakkale, İzmir, Antalya, Karaman, Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Hakkari, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop, Ankara dahil Türkiye'nin 7 bölgesindeki farklı illerden müşteriler döner restoranlarına rağbet gösterdi. Tekirdağ ve Çanakkale dışında Marmara Bölgesi ise köfteyi seçerek bu gruptan ayrı konumlandı. Tunceli kebap yemeği tercih ederken; Bolu, Afyonkarahisar, Zonguldak, Amasya, Uşak, Aydın ve Bayburt pideyi tercih etti. Mersin ise tantunide öne çıkarak yerel yemeğinden vazgeçmedi.

EGE'DE PİDE
Yemek çeşitleri bakımından İstanbul, Kocaeli, Antalya burger restoranlarını seçerken, Ege ve Karadeniz illerinde pide restoranları tercih sıralamasında en üst seviyeye yerleşti. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da döner-kebap sofralarda yerini alırken, Güneydoğu'da lahmacun diğer şehir ve bölgelere göre daha fazla tercih edildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN