Borsada kazanç var

BIST 100 endeksi 10.132 puanı görerek yeni rekorunu kırarken, uzmanlar ‘Borsa İstanbul diğer varlıklara göre iskontolu. Önümüzdeki dönemde TL varlıkları daha cazip olacak’ yorumu yaptı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2024 Güncelleme 01 Mayıs 2024, 07:02
Borsada kazanç var

İÇİNDEKİLER

Borsa İstanbul'da rekor rüzgarı sürüyor. Bu haftanın ilk işlem gününde tarihinde ilk kez 10 bin puanı aşan BIST 100 endeksi, dün de 10.132,88 puanla rekor seviyeyi gördü. Borsadaki zirve sonrası hisse senedi yatırımcılarının en çok merak ettiği konu yükselişin sürüp sürmeyeceği oldu.

'POTANSİYELİ YÜKSEK'
A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, "Geçen yıl ve bu yıl önemli getiriler olmasına rağmen Borsa İstanbul hâlâ emsallerine göre, diğer birçok varlık grubuna göre iskontolu. Bunu sadece borsalarla değil, özellikle diğer varlık gruplarıyla da kıyasladığımızda Borsa İstanbul'un oldukça geride kaldığını görüyoruz. Bu aynı zamanda potansiyelinin halen de yüksek olduğunu gösteriyor. Son yükselişlere rağmen halen Borsa İstanbul'un oldukça ucuz olduğu kanaatindeyiz" diye konuştu.

'YÜKSELİŞ TRENDİ SÜRECEK'
S&P'nin raporu, Türkiye'nin gri listeden çıkarılması, enflasyonun düşüşü gibi gelişmelerin Türkiye'ye yönelik ilgiyi artıracak gelişmeler ve yabancı alımını da destekleyecek unsurlar olduğunu aktaran Doğan, "Bu nedenle biz yukarı yönlü hareket trendinin genel itibariyle devam edeceğini düşünüyoruz" dedi. Üzeyir Doğan, "Önümüzdeki dönemde TL varlıkları daha cazip olacak. Özellikle mevduat ve Borsa İstanbul" ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN