EURO 2024 öncesi seçim motivasyonu bozar!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi seçimi erkene çekmek isteyenlere sert tepki gösterdi. Büyükekşi, “Tam şampiyonaya giderken bir genel kurul Milli Takım’ın motivasyonunu, başarısını bozar. Bir takım şeyler uğruna siz ne yapmak istiyorsunuz! Ben böyle zorlamalar olduğunda onların niyetinden şüphe duyarım” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Nisan 2024 Güncelleme 26 Nisan 2024, 07:01
EURO 2024 öncesi seçim motivasyonu bozar!

İÇİNDEKİLER

Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri olan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi sessizliğini bozdu. Sabah Gazetesi Spor Müdürü Murat Özbostan'ın sorularını yanıtlayan Büyükekşi gündeme dair önemli mesajlar verdi.

BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR
Seçim tarihini erkene çekmek isteyenlere sert tepki gösteren Büyükekşi, "Ülkede en çok neye ihtiyacımız var, birlik ve beraberliğe. Milli Takım'ın iki yetkilisi var; Hamit Altıntop ve Mustafa Eröğüt... Bir ekip çalışıyor. Tam şampiyonaya giderken bir genel kurul bu ekibin motivasyonunu, başarısını bozar. Sorumlular değişecek. Bir takım şeyler uğruna siz ne yapmak istiyorsunuz! Bizim olmazsa olmazımız Milli Takım'ın başarılı olması. Ben böyle zorlamalar olduğunda onların niyetinden şüphe duyarım. Biz seçimli genel kurul kararı aldık mı aldık. Sizin niyetiniz üzüm mü yemek, bağcıyı mı dövmek" diye konuştu.

ADALET DEĞİL AYRICALIK İSTENİYOR
Göreve geldikleri ilk günden bu yana sadece reform yaptıklarının altını çizen Büyükekşi, "Türk futbolunda adalet istiyormuş gibi gözükenler kendine ayrıcalık istiyor. Bir günah keçisi arıyor. Kendi yalanlarına inanların manipülasyonları ile hakikatten vazgeçecek değiliz. Çıkarlar dünyasında hiçbir çıkarımız olmadan vazifemiz olduğu için çalışıyoruz. İlk günden beri hep reform yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız işlerin çoğu doğru ve neticelerini alıyoruz. Bugün yarı ofsayt sistemi sadece İtalya ve bizde uygulanıyor. VAR kayıtlarını açıkladık. Avrupa'da bunu da sadece İspanya uyguluyor" ifadesini kullandı.

SADECE 62 İMZA VAR!
Mehmet Büyükekşi imza tartışmalarına da noktayı koydu. Büyükekşi, "Ben bir şey yapmasaydım eleştirilmezdim. İyi niyetli değiller. Nisanın 1'inden bu yana imza topluyorlar. Bize Süper Lig kulüplerinden sadece 8 kulübün delegelerinin imzası geldi. Diğer Süper Lig kulüpleri imza vermedi. 1. Lig hiç imza vermedi. 2. Lig'den 7 kulüp, bir tane de şahıs, geçen hafta 55 imza geldi. 130 kulüp, ve şahıslardan oluşan 325 delege var. Bize gelen imza 62 adet" açıklamasını yaptı.

SORUNLARI BİZ ÇÖZDÜK
Büyükekşi, "2022'de göreve ilk geldiğimizde naklen yayın ihalesi yapılmamıştı. Ortada imzalanan bir sözleşme yoktu. Yabancı konusunun ne olduğu belli değildi. Harcama limitleri net değildi. Kulüpler transfer yapacak, ihale olmadığı için eline geçecek parayı bilmiyor. Transfer yapacak, kaç yabancı olacak belli değil. 1 milyar 900 milyon liraya anlaşmış ama imzalamamışlar. Biz hızlı bir şekilde devreye girip 2 milyar 200 milyon liraya aynı hafta imzaları attırdık. Dakika 1 gol 1 misali 300 milyon gibi bir artış sağladık. Sorunları biz çözdük" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN