PKK Irak’tan silinecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ı ziyaret etti. Bağdat, terör örgütü ilan ettiği PKK’ya karşı ortak hareket etme sözü verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2024 Güncelleme 23 Nisan 2024, 07:01
PKK Irak’tan silinecek

İÇİNDEKİLER

PKK'nın Irak'ta yasaklı örgüt ilan edilmesini memnuniyetle karşıladık. Terör örgütünün bu topraklardaki varlığı, sonlanacak. FETÖ'yle de ortak mücadele edeceğiz.

20 milyar dolarlık ticaret hacmimizi, üst seviyelere taşıyacağız. Kalkınma Yolu Projesi, hayati öneme sahip. Bu stratejik projeyi, mutabakat imzalayarak perçinledik.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'a 13 yıl sonra resmi ziyaret gerçekleştirdi. Bağdat'ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile bir araya geldi. Başbakan Muhammed Şiya es Sudani ile de bir araya geldi. İki ülke arasındaki mutabakatların imza töreni sonrası, Erdoğan ve Sudani kameraların karşısına geçti.

Sudani, "Kalkınma Yolu Projesi Anlaşması, bölge halkları için bir köprü vazifesi görecek" dedi. Başkan Erdoğan ise "Kalkınma Yolu Anlaşması sağlam bir yol haritasıdır. Güvenlik ve terörle mücadelede en önemli konulardandı. Terör örgütü PKK'ya ve uzantılarına karşı atabileceğimiz müşterek adımları istişare ettik. PKK'nın Irak'ta yasaklı örgüt ilan edilmesini memnuniyetle karşıladık. PKK'nın Irak topraklarındaki varlığının en kısa zamanda sonlanacağına dair inancımı paylaştım. Irak hükümetinin atacağı adımlarda tüm desteği sağlamaya hazırız" sözlerini kaydetti.

Başkan Erdoğan, Erbil'de de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ve KDP lideri Mesut Barzani ile görüştü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN