Hava sahasının hakimi Türkiye

Türkiye’nin havacılıktaki başarısı Financial Times’a taşındı. Gazete, Türkiye’nin rakiplerini geride bırakarak Avrupa hava sahasında hakimiyet sağladığına dikkat çekti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2024 Güncelleme 23 Nisan 2024, 07:01
Hava sahasının hakimi Türkiye

İÇİNDEKİLER

İngiliz Financial Times Gazetesi, havacılık sektörünün yükselen yıldızı Türkiye'nin, Avrupalı rakiplerini geride bırakarak Avrupa hava sahasında hakimiyet sağladığına ilişkin çarpıcı bir analiz yayınladı. Avrupa şirketlerinin pazar payını THY ve Pegasus'a kaptırdığı ifade edilen yazıda, British Airways'in sahibi IAG, Air France-KLM ve Lufthansa'nın pandemi öncesine göre daha düşük tarifelerle uçtuğu belirtildi.

THY ve Pegasus'un geçen yıl, pandemiden önceki yıl olan 2019'a göre yüzde 10 artışla 115 milyon yolcu taşıdığı ifade edilen çalışmada, "THY, Ryanair ve easyJet'in ardından 3. en yoğun havayolu oldu. İstanbul Havalimanı geçen yıl uçuş sayıları açısından Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu" denildi.

İSTANBUL HAVALİMANI FARKI
Bu başarıda İstanbul Havalimanı'nın büyük pay sahibi olduğu ifade edilirken, 11 milyar dolarlık yatırım karşılığında yaklaşık 200 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın hizmet verdiğine değinildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN