Çare Türkiye

Türkiye’nin Ukrayna’dan sonra İsrail-İran geriliminde de arabuluculuk rolü dikkat çekti. CIA, MİT’ten yardım istedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2024 Güncelleme 16 Nisan 2024, 07:00
Çare Türkiye

İÇİNDEKİLER

İran'ın İsrail'e hava saldırısı düzenlemesi, dünyayı endişelendirdi. Kimse Ortadoğu'da gerilimin artmasını istemedi. Türkiye'nin ve Başkan Erdoğan'ın Ukrayna ile ilgili barış girişimlerini unutmayan ABD, bu kez İran için Ankara'dan yardım istedi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, CIA Başkanı William Burns, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı bayramda arayarak İran'ın İsrail'e saldırı iddiaları ile ilgili arabulucu olmasını talep etti.

GÖRÜŞME TRAFİĞİ
Kalın
ile Burns'un, Gazze'de ateşkes müzakerelerine ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde de bulunduğu öğrenildi. Kalın, bu görüşmenin ardından HAMAS Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye ile önceki gün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İran ile de bir zirvenin yapılabileceği kaydedildi. Bu arada Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın tele-zirvesinde, İran'ın İsrail'e yönelik misilleme saldırısı sonrasında bölgedeki mevcut durum değerlendirildi. ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ın Ankara ziyaretinde ise İsrail- Gazze savaşının masaya yatırılacağı bildirildi.


ORTADOĞU'YU KONUŞTULAR
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü. Erdoğan, bölgede gerginliğin yayılmaması için İsrail'in bir an önce dizginlenmesi ve aklıselimle hareket edilmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN