Yatırım girişi artacak: Dünya Bankası'ndan Türkiye tahmini

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2024 Güncelleme 13 Nisan 2024, 07:01
Yatırım girişi artacak: Dünya Bankası’ndan Türkiye tahmini

İÇİNDEKİLER

Dünya Bankası, Türkiye için büyüme ve enflasyon tahminini açıkladı. Bankanın Avrupa ve Orta Asya ekonomilerine ilişkin raporunda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3 ve gelecek yıl yüzde 3.6 büyümesinin beklendiği belirtildi.

'ENFLASYON KADEMELİ OLARAK DÜŞECEK'
Raporda, "Sıkı para politikasının etkisiyle enflasyonun Mayıs'ta zirve yaptıktan sonra kademeli olarak gerilemesi beklenirken, net ihracatın artan katkısıyla 2024 yılından itibaren cari dengenin iyileşmesi öngörülüyor" değerlendirmesinde bulunuldu. Görünümün mevcut politika duruşunun devamına bağlı olduğu belirtilen raporda, görünüme yönelik risklerin dengeli olduğu kaydedildi. Raporda, yeni ekonomi yönetiminin artan itibarının daha fazla yatırım girişiyle sonuçlanabileceği, bunun da para biriminin istikrar kazanmasına ve ekonomik düzenlemenin hızlandırılmasına yardımcı olabileceği ifade edildi.

AVRUPA GEÇ TOPARLANIR
Dünya Bankası'nın raporunda, zayıflayan küresel ekonomi, sıkı para politikası, Çin'deki yavaşlama ve düşük emtia fiyatlarının bölgenin büyüme görünümü üzerinde baskı yaratması nedeniyle Avrupa ve Orta Asya ekonomisinin büyüme hızının bu yıl yüzde 2.8 olmasının beklendiği kaydedildi. Görünüme yönelik 'ters rüzgârların' çok olduğuna dikkati çekilen raporda, başta Euro Bölgesi olmak üzere önemli ticaret ortaklarında beklenenden daha yavaş toparlanma, kısıtlayıcı para politikaları ve jeopolitik gelişmelerin kötüleşmesinin bölge genelinde büyümeyi daha da olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunuldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN