Faruk Fatih Özer’i aylarca takip eden muhabir Jenna Scatena, Avrupa’da manşet oldu

Thodex kripto para borsasını batırıp 2 milyar dolarlık Bitcoin’le yurtdışına kaçan Faruk Fatih Özer’i aylarca takip eden muhabir Jenna Scatena, Avrupa’da manşet oldu: Özer'in araştırdığım için tehditler aldım, İstanbul'daki evim yerle bir edildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Nisan 2024 Güncelleme 07 Nisan 2024, 06:58
Faruk Fatih Özer’i aylarca takip eden muhabir Jenna Scatena, Avrupa’da manşet oldu

İÇİNDEKİLER

Yerli kripto para borsası Thodex, 2 milyar dolarlık vurgun yaptı. 608 kişi iflas etti. CEO Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'a kaçtı. Özer'le birlikte 21 kişi hakkında 3 ayrı suçtan 40 bin 564'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Hakkında kırmızı bülten çıkartıldı. Tiran'da yakalanan Özer, Türkiye'ye iade edildi.

Faruk Fatih Özer'i aylarca takip eden Wired dergisi muhabiri Jenna Scatena'nın son açıklamaları Avrupa'da gündem oldu. Scatena, "Thodex'in aslında bir kara para aklama planı olduğunu, Özer'in sadece bir kukla olduğunu anladım. Birkaç kişiden fazlası beni haberciliği durdurmam konusunda şiddetle uyardı.

Çok geçmeden isimsiz tehditler almaya başladım. İki gün sonra İstanbul'daki dairem sert bir mesaj gibi görünen bir şekilde arandı. Ön kapımın ahşap kısmı zorla açıldı ve her çekmecenin ve dolabın içindekiler etrafa saçıldı. Bir kasanın kilidi kesilerek açıldı ve içindekiler (pahalı kamera ekipmanı ve bir miktar nakit para) çalınmadı. Giriş masasındaki dizüstü bilgisayarıma bile dokunulmamıştı. Korkutmak istiyorlardı" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN