Alihan Kuriş Suç Örgütüne 3. dalga: 54 gözaltı kararı! 11 şirket ve 3 derneğe kayyum kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik operasyonların 3. dalgası başlatıldı. Soruşturma kapsamında 54 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, örgüte ait olduğu belirlenen 11 şirket ile 3 derneğe kayyum atandığı bildirildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak ve finansman sağlamak" suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü yönelik operasyonlar devam ediyor.
KURİŞLERE 3. DALGA!
13 Ağustos ve 22 Ağustos'ta yapılan operasyonların ardından soruşturmanın derinleştirilmesi ve elde edilen yeni delillerin değerlendirilmesi sonucunda bugün 3'üncü dalga operasyon başlatıldı.
54 GÖZALTI KARARI
Soruşturmanın 3. dalgasında, 54 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, örgüte ait olduğu tespit edilen 11 şirket ile 3 derneğe kayyum atandı.
Soruşturma kapsamında tutuklanan Alihan Kuriş (Fotoğraf DHA'dan alınmıştır)
ALİHAN KURİŞ SUÇ ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü"ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 13 Ağustos 2026'da İstanbul, Ankara ve Antalya başta olmak üzere 17 ilde eş zamanlı ilk dalga operasyon düzenlendi; 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı, aralarında örgüt lideri olduğu öne sürülen Alihan Kuriş'in de bulunduğu yaklaşık 30-38 kişi yakalanarak gözaltına alındı, bazı şüphelilerin yurt dışında olduğu tespit edilirken firariler için çalışmalar sürdü, 123 adreste arama yapıldı.
Alihan Kuriş'in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş Muğla'da yakalandı (Fotoğraf İHA'dan alınmıştır)
Gözaltı sürecinin ardından 16 Ağustos'ta 38 şüpheli mahkemeye sevk edildi, aralarında Alihan Kuriş'in de yer aldığı 32 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi, 6 kişi hakkında ise ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı verildi. 21 Ağustos'ta firari konumdaki Alihan Kuriş'in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş ile Erhan Yılmaz ve kaçışa yardım ettiği değerlendirilen Mehmet Özmen Muğla'nın Marmaris ilçesinde yakalandı. 22 Ağustos'ta İstanbul, Konya, Mersin ve Muğla'da ikinci dalga operasyon düzenlendi; 13 şüpheliden 12'si gözaltına alındı.
Soruşturma, suç örgütü kurma ve yönetme, üye olma, kara para aklama, kamu zararına dolandırıcılık ve vergi usulsüzlüğü suçlamalarıyla devam ediyor.

