Yollara düştük

9 günlük Ramazan Bayramı tatili başladı. 30-35 milyon kişinin seyahat etmesi beklenirken, memleketlerine ya da tatile gitmek isteyenler dünden itibaren yollara düştü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2024 Güncelleme 06 Nisan 2024, 07:00
Yollara düştük

İÇİNDEKİLER

Büyük bayram göçü başladı. 9 günlük dönemi memleketlerinde ya da tatilde geçirmek isteyenler dünden itibaren yollara düştü. Havalimanları ve otogarlarda yolcu yoğunluğu yaşanırken, şehirler arası yollarda da araç hareketliliği arttı.

EK SEFERLER DEVREDE
Hava yolu şirketleri, Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 9 günlük tatil süresince 217 ek sefer düzenleyeceğini duyururken, demiryollarında da 33 bin kişilik ek kapasite sağlandı. Şehirlerarası otobüslerde de ek seferler devreye alındı.

SANATÇILI OTELLER BAYRAMDA GÖZDE
9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 30-35 milyon kişinin yer değiştirmesi beklenirken, turistik tesislerde doluluk yüzde 70'i aştı. Sanatçılı otellerde de bu oran yüzde 90'ın üstüne çıktı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya'da çok ciddi yoğunluk yaşanacağını kaydederek, "Bayram doluluk oranı şu an yüzde 70'i geçti. Çok az süre kaldı. Yüzde 90, hatta bazı bölgelerde yüzde 100'e varan doluluklar yaşanacağını düşünüyorum" dedi.

ÇEŞME % 70'LERİ AŞTI
Çeşme'de otellerdeki bayram doluluk oranı da yüzde 70'lerin üzerine çıkarken, birkaç gün içinde bu oranın daha da artması bekleniyor. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, "Bayram doluluklarımız yüzde 70'leri aştı. Hatta 4-5 yıldızlı otellerimizden bazıları bayramın bazı günlerine stok vermeye başladı, satışları durdurdu" dedi. Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Tacettin Özden ise "Bayram rezervasyonlarında yüzde 90'lara ulaştık" açıklaması yaptı. Bayram tatilinin 9 gün olmasının sektöre olumlu yansıdığını vurgulayan Özden, iç pazardaki yaz sezonunda da yaşanacağına inandığını anlattı.

KAYAK DA YAPILACAK
Bayramda çok sayıda kişi sıcak sahil bölgelerini tercih ederken, kayak tercihinde bulunanlar da var. Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi, tatili kayak yaparak geçirmek isteyenleri misafir edecek. Ejder3200 A.Ş. Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, "Otellerimizin hemen hemen hepsi bayram için kayak misafiri rezervasyonları aldı" dedi.

1 GÜNDE 269 BİN YOLCU
İstanbul Havalimanı'nda artan seyahat talebiyle birlikte dün yaklaşık bin 404 uçuş gerçekleştirilirken, 269 bin 88 yolcuya da ev sahipliği yapıldı. Havalimanından, 9 Nisan Salı günü ise bin 416 uçuşla 278 bin 688 yolcunun seyahat etmesi planlanıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN