İşte Genel Kurul gerçeği!

A Spor’a konuşan Spor Hukukçusu Anıl Dinçer, “F.Bahçe, dernek statüsünde. 2 Nisan’daki Genel Kurul’da takımın ligden çelk-i mesi değil, bu konuda yönetime verilecek yetki oylanacak” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2024 Güncelleme 22 Mart 2024, 07:01
İşte Genel Kurul gerçeği!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, 2 Nisan Salı günü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapacak. Ali Koç yönetimi, takımın ligden çekilmesi konusunda Genel Kurul'dan yetki isteyecek. A Spor'a konuşan Spor Hukukçusu Anıl Dinçer, genel kurul ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kararın 2 Nisan'da çıkmayacağını belirten Dinçer, "Fenerbahçe Yönetim Kurulu, dernek statüstünde oldukları için ligden çekilme kararı konusunu genel kurula götürüyor. Genel Kurul'dan yetki istiyor. Yetki; verilmesi halinde "Siz bu kararı uygulayabilirsiniz" anlamına geliyor. Genel Kurul eğer yetki verirse uygulayıp, uygulamamak Koç yönetiminde olacak. Ya ligden çekilecekler ya da bunu TFF üstünde bir güç olarak kullanacaklar. Bu strateji de olabilir, ligden çekilme de olabilir" diye konuştu.

ÇOK KRİTİK BİR KARAR OLACAK
F.Bahçe yönetimi, Genel Kurul'dan çekilme yetkisi alır ve ligdeki 2 maça çıkmazsa Türkiye Futbol Federasyonu'nun ilgili talimatlarına göre otomatikman küme düşecek. Yönetim, tarihi bir karar vermiş olacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN