4x4 Kartal

Anadolu Efes'i müthiş bir oyunla yıkan Beşiktaş tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı müzesine götürdü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2012 Güncelleme 01 Ekim 2012, 00:20
4x4 Kartal

İÇİNDEKİLER

Beko Basketbol Ligi şampiyonu Beşiktaş ile Play-off finalisti Anadolu Efes 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi'deki maçta Beşiktaş, Anadolu Efes'i 77-75 devirerek şampiyonluğa ulaştı.

SEZONU 4 KUPAYLA KAPADI
Türkiye Kupası, EuroChallenge ve Lig şampiyonluğuna ulaşan Beşiktaş, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da müzesine götürerek kupaları 4'ledi.

EN SKORER OYUNCU FARMAR
Çekişmeli başlayan maçta ilk çeyrek 18-18 eşitlikle sonuçlanırken Kartal, soyunma odasına 43-35'lik skorla girdi. 3. çeyreği de 59-51 önde bitiren Efes, son çeyrekte de üstünlügünü koruyarak maçtan galip ayrıldı. Maçın en skorer oyuncusu 16 sayı atan Farmar oldu. Onu 14 sayı atan Tutku ile 12 sayı atan Semih takip etti.

KUPAYLA BAŞLAMAK GÜZEL
Beşiktaş Antrenörü Erman Kunter, "Bence takım hala hazır değil. 3. çeyrekteki oyunu devam ettirmemiz lazımdı. Hücumda disiplini bazen kaybediyoruz. Umarım devamı gelir" dedi. Beşiktaş üçüncü çeyrekte 13 saniye 4 yabancıyla oynadı. Ancak Efes buna maç içinde itiraz etmediği için itiraz hakkını kaybetti.

BAŞKANLAR DA MAÇA GELDi
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Anadolu Efes Başkanı Tuncay Özilhan da karşılaşmayı izledi. Maçı izlemek için Abdi İpekçi Spor Salonu'na gelen gelin ve damat, dikkati çekti. Beşiktaşlı taraftarlar, yeni başantrenörleri Erman Kunter'e de sevgi gösterisinde bulundu.