Anadolu Efes'in yeniden doğuşu

Kartal 37 yıllık özlemi dindirmek için sahaya çıktı... Efes ise mucize peşindeydi... Son gülen Lacivert-Beyazlılar oldu... Uzatmalarda sahneye çıkan Doğuş Balbay, Kartal'ı yıkan basketi buldu ve serinin 6. maça uzamasına neden oldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Haziran 2012 Güncelleme 09 Haziran 2012, 02:09
Anadolu Efes’in yeniden doğuşu

İÇİNDEKİLER

Beko Basketbol Ligi final serisi beşinci maçında Anadolu Efes, normal süresi 73-73 eşitlikle sona eren mücadelede Beşiktaş Milangaz'ı Doğuş Balbay'ın son saniye basketiyle 84-82'lik skorla mağlup etti. Beşiktaş Milangaz'ın seride 3-2'lik üstünlüğü bulunurken, 6. maç 11 Haziran Pazartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

EFES 6-0'LIK SERİYLE BAŞLADI
Final serisine Anadolu Efes 6-0'lık seriyle başladı. Efes, milli basketbolcu Kerem Tunçeri'nin serbest atış çizgisinden bulduğu dört isabetle devre sonunda soyunma odasına 38-33 önde giden taraf oldu.

KEREM TUNÇERİ UZATMADA COŞTU
28. dakikada skora denge geldi (48-48). Mehmet Yağmur ve Ersin Dağlı ikilisiyle son dakika içerisinde dört sayı bulan Beşiktaş Milangaz, periyotu da David Hawkins'in üç sayı isabetiyle 57-53 önde tamamladı. Son dakika içerisinde Sasha Vujacic ile basket bulan Anadolu Efes, son hücumu değerlendiremeyince normal süre 73-73 eşitlikle tamamlandı. Lafayette ve Dusko Savanovic'in sayılarıyla uzatma dakikalarının ilk dakikalarında Lacivert-Beyazlılar skor buldu. Ersin Dağlı ve Pops Mensah Bonsu ikilisiyle pota altını etkili kullanan konuk ekip karşısında Anadolu Efes, bitime 20 saniye kala Kerem Tunçeri ile üç sayılık basket bularak durumu 81-78'e getirdi. Son dakikası büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Anadolu Efes, Kerem Tunçeri'nin asistinde Doğuş Balbay'ın 0.4 saniye kala bulduğu basketle salondan zaferle ayrıldı.

KEREM'LER ŞOV YAPTI
Anadolu Efes'i galibiyete taşıyan isimler hiç şüphesiz Kerem Tunçeri ve Kerem Gönlüm'dü. İki milli basketbolcudan Tunçeri, 12 sayı, 4 ribaunt ve 8 asistle oynarken Gönlüm de 19 sayı ve 6 ribaundla gecenin en başarılı isimleri oldular.

ZOUROS: İNANCIN ESERİ
Efes koçu Ilias Zouros, Beşiktaş karşısında farklı geriye düşmelerine rağmen tekrar ayağa kalktıklarını belirterek, "Bunu yapabilmemiz çok önemli. Bence seri bambaşka bir hal aldı. Göreceksiniz bu oyuncular daha çok önemli işler başaracak. Buna inanıyorum" dedi

ORMAN'IN HEYECANI
Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Federasyon Genel Sekreteri Ali Özsoy ve Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman da takip etti. Orman karşılaşma boyunca oldukça heyecanlıydı.

ATAMAN: KİMSE MERAK ETMESİN
Beşiktaş Milangaz koçu Ergin Ataman, Anadolu Efes karşısında şanssız bir yenilgi aldıklarını belirterek, "Taraftarımız hiç merak etmesin. Şampiyonluk bizim olacak. Onlara söz veriyorum" diye konuştu.

CENK AKYOL YOK
Final serisinin 4. maçında sakatlanan ve belinde spazm tespit edilen Anadolu Efes'in milli oyuncusu Cenk Akyol, karşılaşmada forma giyemedi.