Ratgeber bir ırkçı

F.Bahçe Bayan Basketbol Takımı’nın yıldız isimlerinden Angel McCoughtry, antrenör Ratgeber için, “Kendisi ırkçı, siyahi isimlere hiç bir şekilde adil davranmıyor” dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2011 Güncelleme 28 Mart 2011, 11:03
Ratgeber bir ırkçı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, yıldız oyuncularından Angel McCoughtry'ın yaptığı açıklamalarla sarsıldı. Sarı-Lacivertliler'in Samsun Basket ile önceki gün yaptığı play-off maçında karşılaşmanın ilk yarısında 11 sayı atmasına karşın, maçın ikinci yarısında hiç süre almayan McCoughtry, antrenör Lazslo Ratgeber hakkında ağır açıklamalarda bulundu.

Kendisine ait twitter hesabından girdiği iletide, "Antrenörümüz Ratgeber bence ırkçı. Siyahi oyunculara adil davranmıyor" diyerek yeni bir skandala sebebiyet verdi. Ratgeber'in Samsun maçının devre arasında yıldız oyuncuya, "İkinci yarı sen 25 sayı atarsın ama maçı kaybederiz" dediği de öğrenildi.

SİSTEMİNE UYMUYORDU
Fenerbahçe'nin yıldız ismi McCoughtry'ın Ratgeber'in oyun sistemine uymadığı için iki isim arasında uzun süreden beri bir gerilim olduğu ve Ratgeber'in yıldız ismi bu yüzden tercih etmediği de sızan haberler arasında yer alıyor. Ratgeber'in McCoughtry'ı serbest ve bireysel oynadığı için takımında düşünmediği ve bu oyun tarzından rahatsızlık duyduğu sızan haberler arasında yer alıyor.

YÖNETİM HAREKETE GEÇİYOR
Yaşanan gelişmeden ve kamuoyuna yansıyan açıklamalardan son derece rahatsızlık duyan Fenerbahçe yönetiminin, McCougtry ve antrenör Lazslo Ratgeber'le hafta içinde biraraya gelerek ifadelerini alacağı öğrenildi. Yönetim, gerekirse iki isme de ağır ceza kesmeyi planlıyor.

İLETİSİNİ HEMEN KALDIRDI
Sarı- Lacivertli Bayan Basketbol takımının yıldız isimlerinden Angel McCoughtry'ın 'twitter' hesabından yazdığı, "Antrenörümüz bence ırkçı. Siyahi oyunculara adil davranmıyor" şeklindeki iletisini yazdıktan kısa süre sonra hesabından silmesi dikkat çekti.