Moda haftası

İlk yarıda çok kötü oynayan Trabzon, Mert Nobre'nin golüyle geriye düştü Soner'in 46. dakikadaki mükemmel plasesiyle eşitliği yakalayan Bordo- Mavililer galibiyet sayısını atamayınca zirveye yaklaşma şansını tepti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2012 Güncelleme 01 Ekim 2012, 00:41
Moda haftası

İÇİNDEKİLER

Trabzon yine gülemedi! Geçtiğimiz hafta Kadıköy'de çok iyi oynamasına rağmen F.Bahçe ile 0-0 berabere kalan Bordo-Mavililer dün de Avni Aker'de Mersin'i yenemedi: 1-1 Şenol Güneş'in ekibi böylece G.Saray ve F.Bahçe'nin yenildiği haftada avantajı kullanamadı.

İLK YARIDA MERSİN FIRTINASI
14. dakikada karşılaşmanın ilk etkili atağını geliştiren Mersin İdman Yurdu golü buldu. Bu dakikada Culio'nun pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Nobre'nin sert şutu önce savunmadaki Bamba'ya ardından da direğe çarpan top filelerle buluştu: 0-1. 23. dakikada Ben Yahia'nın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Stepanov'un kafa şutunda, top üsten auta çıktı.

SONER'DEN SÜPER GOL
28. dakikada Culio'nun pasında, altı pas içindeki Nobre önündeki topa dokunamayınca konuk takım mutlak golden oldu. İlk yarıda hiç etkili olamayan Trabzonspor ikinci devreye golle başladı. 46. dakikada defanstan seken topu önünde bulan Soner Aydoğdu mükemmel bir plaseyle topu ağlara yolladı: 1-1. 59. dakikada Yasin'in ortasında Mark Janko dokunamadı. 75. dakikada Culio'nun şutunu kaleci Onur mükemmel çıkardı. Dönen topu Nobre bomboş pozisyonda auta yolladı.

OLCAN YİNE ATAMADI
Kaçırdığı gollerle Fenerbahçe maçının en fazla konuşulan ismi olan Olcan Adın 79. dakikada birkez daha mutlak pozisyondan yararlanamadı. 87. dakikada Yasin, Sehic'le karşı karşıya kaldı. Fakat Sehic çok başarılı bir kurtarış yaptı. Kalan dakikalarda da başka gol gelmeyince Avni Aker'de puanlar paylaşıldı.

61'DE 40 İSABET
Sapara Mersin maçında Trabzon'un plakası olan 61 kez topla buluştu. Slovak yıldız 61 kez buluştuğu topla 40 isabetli pas yapabildi.

* Trabzonspor'da Sol Bamba yine istikrarlı bir görüntü çizdi. Son haftaların başarılı oyuncusu Bamba, Mersin İdman Yurdu maçında yine kritik müdahalelere imza attı.

İSKENDER GÜNEN
Anlayış değişmeli
Trabzon geçen sezondan beri sorun yaşadığı sahasındaki maçlardaki görüntüsünü değiştirmeli. Güneş'in aynı oyun kurgusuyla üst hedeflere ulaşma şansı yok.

Necmi PEREKLİ
Çift forvet daha iyi olurdu
Trabzonspor ligde galibiyeti olmayan Mersin İdman Yurdu'na karşı adeta teslim oldu. Çift santrfor ile tek açık forvet dünkü maçta galibiyeti yakalayabilirdi.