Tarih tekerrür mü edecek

Daha önce ev sahipliği yaptığı iki şampiyonayı kazanan Fransa gözünü yarın ki finale çevirdi. 1984‘te Avrupa ve 1998’de de Dünya Kupası’nı kaldıran Fransa istatistiklerde Portekiz’den daha şanslı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2016 Güncelleme 09 Temmuz 2016, 00:00
Tarih tekerrür mü edecek

İÇİNDEKİLER

Portekiz ile yarın Paris'te Avrupa Şampiyonluğu maçına çıkacak Fransa, daha önce ev sahipliği yaptığı iki 2 turnuvayı da kazanmıştı. 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde İspanya ile karşılaşan Fransa, mücadeleyi Michel Platini ve Bruno Bellone'nin golleriyle 2-0 kazanmış ve kupaya uzanmıştı. Fransa, ev sahipliği yaptığı 1998 Dünya Kupası'nda da zafer yaşamıştı.

24 MAÇIN 18'İNİ FRANSA ALDI
Finalde Brezilya ile kozlarını paylaşan Fransa, Zidane ve Emmanuel Petit'in golleriyle mücadeleyi 3-0 kazanmış ve ilk kez Dünya Kupası'nı havaya kaldırmıştı. Portekiz ile Fransa, daha önce 24 kez kozlarını paylaştı. Fransa bu maçların 18'ini kazanırken, 5 karşılaşma Portekiz'in galibiyetiyle sonuçlandı. 1 maç ise berabere sona erdi. İki takım iki kez de yarı finalde karşılaştı. EURO 1984 ve EURO 2000'de oynanan ve uzatmaya giden iki maçı, Fransa 3-2 ve 2-1'lik sonuçlarla kazanıp finale çıkmıştı.

FRANSA SOKAKLARI DOLDU TAŞTI
Euro 2016 yarı final karşılaşmalarında 1958'den bu yana yenemediği Alman milli takımını 2-0 mağlup eden Fransa'da tam bir bayram coşkusu yaşanıyor. Sokakları aylardır grev yapan Fransızlar doldurdu. Tarihi maçı, 19 milyon Fransız, TV'den izledi.

PORTEKİZ'DE FİNAL HEYECANI
Portekiz, Avrupa Şampiyonası finalinde son 24 maçta sadece 5 kez yenebildiği Fransa'nın karşısına üstelik de rakibinin evi Stade de France'ta çıkacak. Tüm oyuncuların Fransa ile oynayacakları finali "Hayatlarının en büyük maçı" olarak gördüğünü vurgulayan Mario "Adımızı Portekiz tarihine altın harflerle yazdırabiliriz. Halkımızın tamamı kazanacağımızı düşünüyor. Onların yüzünü kara çıkarmamak için her şeyimizle mücadele etmeliyiz" dedi.