‘Copa’ Şili’nin oldu

A Spor’dan canlı yayınlanan Copa America finalinde kaz-a nan penaltı atışlarıyla Şili oldu. Arjantin geçen yılın ardından bu yıl da finalde penaltılarla kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2016 Güncelleme 28 Haziran 2016, 00:00
‘Copa’ Şili’nin oldu

İÇİNDEKİLER

100. yıl anısına ABD'de düzenlenen 45. Copa America finalinde, New Jersey'deki MetLife Stadı'nda normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten A Spor'dan HD kalitesinde canlı yayınlanan maçta penaltılarla Arjantin'i 4-2 yenen Şili, kupayı 2. kez müzesine götürdü.

ÜST ÜSTE 6. FİNAL KAYBEDİLDİ
Müzesinde 14 kupa bulunmasına rağmen 1993'ten beri şampiyonluğa hasret Arjantin geçen yıl yine finalde penaltılarla boyun eğdikleri Şili karşısında net fırsatları cömertçe harcadı. Şili'de Diaz 27'de Arjantin'de Rojo 42'de kırmızı kart gördü. Penaltı atışlarında Şili'den Vidal ve Arjantin'den Messi ilk penaltıları atamadı. Sonraki ikişer penaltılarda kaçıran olmadı. Arjantin'de Biglia 4. penaltıdan faydalanamazken, Şili'den Silva 5. penaltıyı gole çevirerek Tangocular'ı yıkan isim oldu. İki yıl içinde 2014 Dünya Kupası ve 2015 Copa America'dan sonra 3. finalini yitiren Arjantin, toplamda 1993'ten beri 6. uluslararası finalini kaybetti.

ŞİLİ ÜST ÜSTE 2'NCİ KEZ KAZANDI
Geçtiğimiz yıl da Copa America'nın sahibi olan Şili, bu yıl da kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Şilili futbolcuların kupa seramonisindeki mutluluğu görülmeye değerdi.