Ortalığı karıştıran skandal

6 hırsız Fenerbahçe forması giyerek GS Store'a saldırdı... Bunu gören F.Bahçeli taraftarlar Erenköy'deki G.Saray mağazasını yakıp yıktı... Hırsızlar bir miktar para ve ürünü alıp kaçtı... G.Saray bildiri yayınlayıp, "Bu alçakça bir saldırıdır" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2014 Güncelleme 29 Nisan 2014, 01:01
Ortalığı karıştıran skandal

İÇİNDEKİLER

Önceki gün Erenköy'deki GS Store'a yapılan saldırının yankıları artarak sürüyor. Saldırı sonrası tanınmayacak hale gelen mağazanın kepenklerini kırarak içeriye giren saldırganların ürünlerin yanı sıra yazar kasayı da içindeki paraları aldıktan sonra yaktıkları görüldü. Maddi hasarın çok büyük olduğu belirlendi. GS Store'a yapılan saldırı sonrası operasyon düzenleyen polis dün 20 zanlıyı gözaltına aldı. Gözaltına alınan 6 kişinin hırsızlıktan sabıkasının bulunduğu, diğer 14 kişinin ise Fenerbahçe taraftarı olduğu öğrenildi. Taraftarları sabıkalı 6 hırsızın galeyana getirdiği, bu kişilerin önce kepenkleri indirdiği ardından ürünler yakılırken kolilerle GS Store'daki ürünleri çaldığı bildirildi. Polis kamera kayıtlarından tespit ettiği sabıkalı 6 hırsızı, Kartal'da düzenlediği operasyonla yakaladı. Çalınan malzemelere el konuldu. Fenerbahçe Kulübü'nün de saldırıyla ilgili olarak emniyet ile temasa geçerek bilgi istediği ifade edildi. Raporların ulaştırılmasının ardından maddi hasarın karşılanacağı dile getirildi.

SALDIRIYI ÖNCE FENERBAHÇE KINAMALIYDI
BU gelişmeler yaşanırken Galatasaray Kulübü internet sitesinden çok sert bir açıklamada bulundu. Bu saldırı kınanırken, "Bizden önce bu saldırıyı Fenerbahçe Yönetimi kınamalıydı. Saldırı sonrasında Fenerbahçe Yönetimi'nden bir tepki gelmemesi üzüntü verici. Fenerbahçe Yönetimi'nin sergilediği bu tavrı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" açıklaması yapıldı.

AHLAKSIZCA VE ALÇAKÇA BİR SALDIRIDIR
AÇIKLAMADA ayrıca, "F.Bahçe formalı holiganlar tarafından gerçekleştirilen vandallık sadece GS Store'daki maddi unsurlara karşı yapılmış olmayıp kulübümüzün manevi şahsiyetine yönelik ahlaksızca ve alçakça bir saldırıdır. Sorumluların bulunarak adalete teslim edilmesi ve yasaların öngördüğü en ağır cezalara çarptırılmasını istiyoruz" dendi.

13 KiŞi TUTUKLANDI
BAĞDAT Caddesi'ndeki GS Store'uya saldıran alınan 6'sı sabıkalı, 20 kişi işlem sonrası adliyeye sevkedildi. Ardından yapılan açıklamada 13 kişinin tutuklandığı öğrenildi.

500 G.SARAYLI OLAY YERİNE HÜCUM ETTİ!
GS Store'a yapılan saldırı sonrasında yaklaşık 500 Sarı- Kırmızılı taraftar, Fenerbahçe bayrakları söktü ve ses bombası attı
F.BAHÇE'NİN şampiyonluğu sonrasında Bağdat Caddesi'nde istenmeyen olaylar yaşanmış, GS Store mağazı yağmalanmış ve maddi zarar ortaya çıkmıştı. Yaklaşık 500 civarında Galatasaraylı taraftarlar bu olayı protesto etmek amacıyla Caddebostan'da toplandı. Taşkınlık çıkartan taraftarlar Fenerium'a doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esasında Sarı-Kırmızılı taraftarlar çevreye maddi zarar verdi. Ses bombası da attıkları görüldü. Ayrıca, cadde üzerindeki Fenerbahçe bayraklarının da söküldüğü gözlendi.