Benenson kavgası

CHP Parti Meclisi'nde Murat Özçelik ile Durdu Özbolat'ın kavgasının nedeni belli oldu... CHP'li birçok vekilin, Benenson'a ödendiği iddia edilen 50 milyon dolar nedeniyle PM'de tepki gösterdiği öğrenildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2015 Güncelleme 26 Ağustos 2015, 08:53
Benenson kavgası

İÇİNDEKİLER

CHP, 7 Haziran'da hiçbir faydasını görmediği Benenson Strateji Grup ile yeniden anlaştı. Ancak bu durum tepkilere neden oldu. CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sırasında Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile eski Milletvekili Durdu Özbolat arasında yumruklaşmaya varan kavganın nedeni de Benenson, gösterildi. Özçelik, Özbolat'ın yanına giderek Benenson konusunu gündeme taşıdığına tepki gösterdi ve yumruk attı. Birçok CHP'li, Benenson'a verilen parayla çok daha iyi bir çalışma yapılabileceğini belirterek, "CHP'nin parası sokağa atılıyor. Kim Benenson'la çalışmamızı istiyorsa, paranın gittiği yeri iyi biliyordur" dedi. Bu kısa sürede Parti Meclisi'nin ana gündem maddesi oldu. Benenson'u istemeyen partililer, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nu da, "partiye sahip çıkamıyor. Herkes istediğini yapıyor" diyerek eleştirdi. Peki Benenson Strateji Grup kim? İşte cevabı: Benenson, 1996 yılında Bill Clinton'un ekibinde yer alan Joel Benenson tarafından kuruldu! 2008 yılında Obama'nın seçilmesi Benenson Strateji Grup'un başarısı olarak göründü! Benenson, 35 ülkede seçimlere girdi! Birçoğundan zaferle çıktı! Bugüne kadar 30'un üzerinde siyasetçiye Devlet Başkanı ve Başbakanlık yolunu açtı. Benenson Strategy Grup, 2013 yılında İngiliz şirketi Kantar'a satıldı... Kantar, ünlü Rothschild ailesinin şirketlerinden biri.

2 AY SONRA SEÇİM VAR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içindeki kavga ve tartışmalar nedeniyle zor durumda. Yaklaşık 2 ay sonra yapılacak seçimlerde CHP'nin kavgayla anılmasını istemeyen Kılıçdaroğlu, bu konuda uyarılar yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, ailece PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye oy verdiğini söyledi. Özçelik, bu nedenle parti içinden sert tepkiler aldı.