Kirli tezgah

Başbakan Erdoğan, kirli güçlere dikkat çekti: Doğu'da terör biterken, Batı'da sokakta azdırmaya çalışıyorlar... Sandığı gölgelemek için kirli tezgahlar devreye girdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2014 Güncelleme 14 Mart 2014, 01:33
Kirli tezgah

İÇİNDEKİLER

Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim mitinglerine Mersin ve Aksaray'da devam etti. Adeta Gezi çağrısı yapan Cem Boyner'e de sert tepki gösteren Erdoğan, "Sokakları alevlendirme. Cem Boyner" dedi. İşte Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları:

MİTİNGLERLE ilgili düzenleme yapınca, 'Başbakan Mersin'e gelmekten vazgeçti' dediler. Bu dedikoduları yapanlara soruyorum; CHP, MHP, BDP genel başkanları kaç kez geldi? Ben sadece başbakanlık dönemimde 12 kez geldim. Biz böyle çalışıyoruz.

TEK devlet, içeride ayrı devlet asla kabul etmiyoruz. Paralel yapı, paralel devlete asla. Bunlar, şu anda tutuştular, gereken cevabı alacaklar.

MEYDANLAR, anketler "AK Parti" diyor. Ben dedim ki birinci parti çıkamazsak genel başkanlığı bırakırım dedim. Ey Kılıçdaroğlu sen o koltuğu bırakmaya var mısın? Ey Bahçeli ya sen? Eğer sen 3. Parti olacaksan bu koltuğu bırak da doğru dürüst bir muhalefet olsun.

'SİLAHI ALIN' DİYORLAR

30 MART'ta sandıklardan AK Parti çıkacağını gören muhalefet, medya, bazı iş adamları sandığı gölgelemek için çok çirkin girişim başlattılar. Önce "Gezi" dediler, 17 Aralık darbe girişimini başlattılar. Şimdi de sokakları tahrik ederek, sonuç almaya çalışıyor. Medya günlerdir sokakları ateşe vermek için sorumsuzca yayın yapıyor. İş adamları çıkıyor, sokakları karıştırmak için ahlaksızca tahrikler yapıyor.

FİLİSTİNLİ bir tek çocuk için gözyaşı dökmeyen, Mısır için Suriye için yüreği yanmayan, Pensilvanya'daki zatta oradan sokakları karıştırma çağrısı yapıyor. Ey Mersin, ey Türkiye kimin kiminle iş tuttuğuna dikkat et.

EY MHP senin bu Gezicilerle ne işin var? Nasıl yanyana durabiliyorsun? Marjinal örgütlerle, polise askere kurşun sıkan o terör örgütleriyle sen nasıl ittifak yapıyorsun? Ankara'da bayrağımızı yakanlarla, İstanbul'da başörtüsüne saldıranlarla nasıl işbirliği yapabiliyorsun? MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, senin kanına dokunmuyor mu?

ŞİMDİ bunlar, 3 kafadar çünkü iktidarı milletten alıp, eskiden olduğu gibi seçkinlere teslim etmek istiyorlar. Eskiden olduğu gibi Türkiye'yi holdingler, faiz, vaiz, kan lobilerinin yönetmesini istiyorlar. Ancak milletin iradesini çalamayacaklar.

TERÖR örgütüne akıl verenler, 'Yeniden silahı elinize alın' diyenler var. Doğuda terör biterken büyükşehirlerde terörü, sokak eylemlerini azdırmaya çalışanlar var. Bu kirli oyunu görün.

ANKARA'DA DEV AÇILIŞ

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Mersin ve Aksaray mitinglerinden önce Ankara'daki Çayyolu metrosunun açılışı yaptı. Erdoğan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve beraberindekiler deneme sürüşü yaptı. "Bu projeleri sonuçladırdık diye tamam demiyoruz. Yeni çalışmalar, projeler içindeyiz" diyen Erdoğan, Kızılay'dan Esenboğa Havalimanı'na 29 kilometre uzunluğunda bir metro hattı projesinin detaylarını da açıkladı. Açılışa katılan on binlerce kişi, Erdoğan'ın açıkladığı yeni müjdelere alkışlarla destek verdi.