Büyük resme bakmalıyız

Cumhurbaşkanı Gül, MİT ve Yargı arasındaki gerilim hakkında konuştu: Gerçekten talihsiz ve üzücü bir durum. Türkiye'nin çevresinde lehte ve aleyhte değişimler yaşanıyor. Herkes büyük fotoğrafa dikkatle bakmalı.'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Şubat 2012 Güncelleme 11 Şubat 2012, 01:58
Büyük resme bakmalıyız

İÇİNDEKİLER

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT eski Müsteşarı Emre Taner, Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ve görevdeki iki MİT'çinin ifadeye çağrılması, Türkiye gündemini sarsmaya devam ediyor. Bu konuda başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere büyük tepki var. Cumhurbaşkanı Gül, konuyla ilgili olarak "Kurumlar, kanunlarla verilen görevleri yerine getirmelerinden dolayı suçlanırken çok dikkatli olunmalı. Bu durum Türkiye için talihsizliktir ve üzücüdür" dedi.

MİLLİ GÜVENLİK VE ÇIKARLAR...
Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgenin olağanüstü bir dönemden geçtiğine işaret eden Gül, "Herkesin büyük resme bakmasını isterim. Bölge hiçbir zaman bu kadar sıcak bir ortam içerisinde olmadı. Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde lehte ve aleyhte olağanüstü değişiklikler oluyor. Bunlar Türkiye'nin geleceğini, milli güvenliği, milli çıkarları yakından ilgilendirmekte. Ümit ederim herkes soğukkanlılığını korur ve her şey yerli yerine oturur" ifadelerini kullandı.

SU AKAR YOLUNU BULUR
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye bir hukuk devleti, hukuk devleti süreci içerisinde su yatağını bulacaktır. MİT kendisine yasalarla verilmiş olan görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktadır. Dolayısıyla yapılan işte, hiçbir sıkıntı yoktur" dedi.

* Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Kanada Büyükelçisi John Holmes'in, güven mektubunu sunmak üzere kabulünden önce Köşk'te gazetecilerin sorularını cevapladı.

ELEŞTiRi YAĞMURU

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM:
TCK kökten değiştirildi. Uygulamalarda bazen şaşırtıcı durumlar yaşanıyor. Bu da onlardan biri. Örneğin müsteşarın bir şekilde yargılanması icap ediyorsa, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenir ve Bakanlık'tan izin alınır.

CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU:
Sayın Başbakan'ın bir an evvel bir açıklama yapması lazım. Ülkeyi yöneten o. Bir kaos ortamı var. Kimin ne yaptığı belli değil. Bu ülkede neler oluyor? Bilmediğimiz neler var? Bir iç hesaplaşma mı var? Bir kavga mı var? Yoksa gerçekten ortada suçlular mı var?

CHP GENEL BAŞKANI YARD. GÜRSEL TEKİN:
Bu celp Başbakan Tayyip Erdoğan'a çıkarılmıştır. Doğru bulmuyorum.

BDP EŞ BAŞKANI SELAHATTİN DEMİRTAŞ:
Yaşananlar devletin kurumları arasındaki bir çatışma değil, AK Parti içi bir çatışmadır. Türkiye'de bir vesayet rejimi vardır. Bu, Kürt sorununda diyalog temelli arayışlara karşı bir hamle. Başbakan'ın eline büyük bir tasfiye kozu geçirmiştir.

MHP GENEL BAŞKANI DEVLET BAHÇELİ:
Maalesef Türkiye karanlık, karmakarışık ve kasvetli hadiselerin göbeğinde can çekişmektedir. Devlet içinde, AK Parti'nin neden olduğu iktidar ve alan hâkimiyeti kavgasının vahim boyutlara ulaştığı her açıdan belli ve ortadadır.