Karmaşık olay

Tuğba Aşık, veterinere götürdüğü yaralı baykuş kendisine teslim edilmeyince ortalığı birbirine kattı. Tehditler yağdırdı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, baykuşun doğaya salınacağını açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mart 2017 Güncelleme 30 Mart 2017, 01:44
Karmaşık olay

İÇİNDEKİLER

Milli futbolcu Emre Aşık'ın eşi Tuğba Aşık, geçtiğimiz günlerde evinin bahçesinde bulduğu baykuşu veterinere götürünce ortalık karıştı! İstanbul Cihangir'de bir veterinere götürülen kuşun nadir bulunan 'Kulaklı Hayvan Baykuşu' olduğu saptandı. Hayvanın tedavi edilmesinin ardından bakanlığa teslim edileceğini duyan Aşık, ortalığı birbirine kattı. Baykuşun kendisine teslim edilmesi gerektiğini söyleyen Aşık, veterinerle tartıştı. Olayın büyümesiyle taraflar birbirlerini suçlayan açıklamalar yaptı. Veteriner Dilara Tezel, "Yağmur Hanımefendi'ye ait olması bile mümkün olmayan bir kuşun muayenesini gerçekleştirdim. Bu hayvanın Orman Bakanlığı tarafından salınması gerektiği, bilgisini verdim.

5 BİN LİRAYA SATACAKTI
Ancak Tuğba Hanım, 'Siz benim kuşumu nasıl el koyarsınız? Siz kimsiniz? Bunu yapmaya ne yetkiniz var? Orayı kapattıracağım' gibi tehditler savurdu" dedi. Tuğba Aşık ise "Ben bu kavgayı yapmasaydım hayvanı 5 bin liraya satacaklardı" dedi. Tezel ise bu iddiayla ilgili "Satacak olsam, neden Orman Bakanlığı'na haber vereyim" diyerek kendisini savundu. Taraflar arasındaki tartışmalar sürerken Orman ve Su İşleri Bakanlığı, baykuş için kararını verdi. Şu anda İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde tedavi gören baykuşun, iyileştikten sonra Bakanlık ekiplerinde doğaya salınacağı bildirildi.