Hilal taktiği

Mehmetçik, El Bab’ı almak için Osmanlı’nın da kullandığı hilal taktiğini uyguladı. Dabık’taki gibi El Bab da kuzey ve batı yönünden kıskaca alındı. Kuzeyde üs olarak kullanılan hastane ve batıdaki silolar ele geçirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2016 Güncelleme 11 Aralık 2016, 03:39
Hilal taktiği

İÇİNDEKİLER

110 gündür devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda en kritik aşamaya geçildi. Mehmetçik ve ÖSO hazırlıkları tamamlayarak El Bab'a giriş için harekete geçti. Bu kapsamda kuzey yönünden devam eden ilerleyiş, batı yönünden de hız kazandı. Askeri kaynaklar, El Bab'daki operasyonun Dabık'ta uygulanan harekat tarzıyla aynı olduğuna dikkat çekti.

TAARRUZ BAŞLADI
Kuzeyden gerçekleşen kuşatmadan sonra batı yönünden de kente taarruz başlatıldı. Osmanlı'nın yanı sıra tarihteki bir çok Türk devletinin uyguladığı ve adına "kurt kapanı/hilal taktiği" denilen bu harekat tarzının sahada bire bir uygulandığı kaydedildi. Bu taktikler sayesinde önce El Bab'ın kuzeyindeki DEAŞ'ın ön savunma hattı tamamen kırıldı. Teröristler kaçacak yer aradı. Batı yönündeki ön savunma hattı kırıldığı için Mehmetçiğin ve ÖSO'nun kentin dışından içeriye doğru ilerleyişi başladı. DEAŞ'ın üs olarak kullandığı hastane ele geçirildi. Aynı yöntemle batıda ise DEAŞ'ın karakol olarak kullandığı silolar da tamamen kontrol altına alındı. Kuzey ve batının kuşatılmasıyla kente taarruz başlatıldı.


KUZEYDE HASTANE




BATIDA SİLO - Türk askeri ele geçirilen siloları fotoğrafladı.

AHMET TOPAL