Soylu kavga

Buse 17 yaşında doğum yaptı. Bebeğini dövmeci Nilüfer İ. ile eşi Sadık İ.’ye verdi. Pişman olan anne, Müge Anlı’nın programında her şeyi anlattı. Mahkeme, çocuğu nüfuslarına kaydeden çifte ‘soy bağını’ bozdukları gerekçesiyle hapis cezası verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Eylül 2016 Güncelleme 13 Eylül 2016, 00:00
Soylu kavga

İÇİNDEKİLER

Bursa'da yaşayan Buse Y., iki yıl önce 17 yaşındayken hamile kaldı ve özel bir hastanede doğum yaptı. Çocuğuna Yiğit Efe adını verdi ve nüfusuna kaydettirdi. İki ay baktığı çocuğu, doğumdan önce internetten bulduğu ve anlaştığı dövme sanatçısı, ressam Nilüfer İ. ile eşi Sadık İ.'ye Yalova'da teslim etti. Çift, evde doğmuş gibi gösterdikleri bebeği Berkay Kayra İ. adıyla nüfusta kendi üzerlerine geçirdi. Bu sürede Buse Y. iş buldu ve maddi durumu düzelmeye başladı. Çocuğu verdiği için pişman olan Buse Y. çifte ulaştı. Ancak çift, çocuğu geri vermedi.

'ÇOCUĞU VERMİYORUM'
O günden sonra da çifte ulaşamadı. Çocuğunu bulmak isteyen Buse Y., atv'de yayınlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programına çıktı. Programda hikayesini anlattı ve çocuğu aradığını tüm Türkiye'ye duyurdu. Buse Y.'nin bu çağrısı yanıt buldu. Bir sonraki gün programa katılan Nilüfer İ., çocuğun kendisinde olduğunu ve nüfusuna kaydettirdiğini doğruladı. Canlı yayına çıkarak "Buna rağmen çocuğu vermek istemiyorum" dedi. Ancak çocuk ikisinde de kalmadı. Polis ekipleri, program çıkışında her iki kadını da gözaltına aldı. Minik yavru, Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirildi. Nilüfer İ. ve kocası Sadık İ. hakkında "Çocuğun soy bağını değiştirmek" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Asliye ceza mahkemesinde görülen dava karara bağlandı. Mahkeme, çifti suçlu bularak 10 ay hapse çarptırdı. Daha sonra 5 yıl süre ile denetimli serbestliğe tabi tutarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Osman ASİLTÜRK