Showuşturma

Savcılık, Beyazıt Öztürk ile Beyaz Show programının sorumlusu hakkında 'terör propagandası' iddiasıyla soruşturma başlattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2016 Güncelleme 12 Ocak 2016, 02:05
Showuşturma

İÇİNDEKİLER

KANAL D'de geçtiğimiz hafta yayınlanan Beyaz Show gündemi sarstı. Öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik, Beyazıt Öztürk'ün sunduğu programa bağlandı. Terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonları eleştirince büyük tepki topladı. Bunun üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı. Başsavcıvekili İdris Kurt, Çelik'in terör örgütü propagandası yaptığı, program sunucusunun konuşmayı alkışlattırdığı, program sorumlusunun da yayını kesmeyerek bu olaya zemin hazırladığı şeklinde gerekçeler sıraladı.

GÖRÜNTÜLER TEKRAR İZLENECEK
Bu gerekçeler nedeniyle Öztürk'e, yapımcı ve Çelik hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçundan soruşturma başlatıldı. Savcılık, Kanal D'den programın CD'sini talep etti. Öztürk ise "Vatana, millete, bayrağa bağlılığımız belli" dedi. Bu arada sosyal medyada Beyaz'a destek mesajları da atıldı. Vatandaşlar "Sırtını terör örgütüne dayayanlar elini kolunu sallayarak geziyor, Beyaz'a soruşturma açılıyor" dedi.